03.05.2011. / 19:15

Autor: Hina

Holder upozorava: Ne možemo biti samozadovoljni, borba je još daleko od kraja

Glavni državni odvjetnik SAD-a Eric Holder u utorak je upozorio da Amerikanci i službe sigurnosti ne mogu postati spokojni nakon smrti čelnika Al Kaide Osame bin Ladena jer ona može izazvati osvetničke napade.

Eric Holder i John Pistole Eric Holder i John Pistole Glavni državni odvjetnik SAD-a Eric Holder u utorak je upozorio da Amerikanci i službe sigurnosti ne mogu postati spokojni nakon smrti čelnika Al Kaide Osame bin Ladena jer ona može izazvati osvetničke napade.

"Ne možemo biti samozadovoljni, borba je još daleko od kraja", rekao je Holder, referirajući se na borbu protiv terorizma, pravosudnom odboru Predstavničkog doma tijekom iznošenja godišnjeg izvješća.

"Upravo jučer sam tužiteljima u pravosuđu i službama sigurnosti da imaju na umu da bi Bin Ladenova smrt mogla rezultirati osvetničkim akcijama u Sjedinjenim Državama ili protiv naših interesa u inozemstvu", rekao je Holder.

Holder je govoreći pred Odborom za pravosuđe američkog Predstavničkog doma branio i zakonitost američke opercije u Pakistanu koja je rezultirala smrću Osame bin Ladena.

Akcija je bila "zakonita, legitimna i primjerena u svakom pogledu. Ljudi, odgovorni za tu akciju, kako oni koji su planirali i donijeli odluku tako i oni koji su je izvršili, obavili su to, po mom mišljenju, vrlo dobro", istaknuo je Holder.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika