04.05.2011. / 19:46

Autor: Martina Čizmić

Očekivani rasplet

Postalo je i službeno - Pivovarna Laško odbila Todorićevu ponudu za Mercator

Podsjetimo, Agrokor Ivice Todorića bio je najbolji ponuđač za dionice Mercatora s ponuđenih 206 eura za dionicu. Potom je čak podigao ponudu na 221 euro po dionici, a nakon što je donesena odluka Ureda, Agrokor je i produljio svoju ponudu

Todorić je ponovno ostao bez MercatoraTodorić je ponovno ostao bez Mercatora"Zbog odluke Ureda za očuvanje konkurencije o zabrani slobodnog raspolaganja dionicama Mercatora, Pivovarna Laško ne može prihvatiti ponudu Agrokora za kupovinom 23,34 posto dionica te tvrtke", službeno je objašnjenje zašto je po treći put propao pokušaj prodaje dijela Mercatora.

Iako nakon sastanka članovi Nadzornog odbora nisu bili skloni komentirati takvu odluku, niti nagađati kako će se ona odraziti na poslovanje Pivovarne Laško u bliskoj budućnosti, poznato je da su Upravi Pivovarne naložili osmišljavanje nove strategije prodaje nepotrebnih tvrtki te nastavak pregovora s bankama o reprogramu kredita koji im dolazi na naplatu.

Podsjetimo, Agrokor Ivice Todorića bio je najbolji ponuđač za dionice Mercatora s ponuđenih 206 eura za dionicu. Potom je čak podigao ponudu na 221 euro po dionici, a nakon što je donesena odluka Ureda, Agrokor je i produljio svoju ponudu.

No, od samog početka i činjenice da je upravo hrvatska tvrtka ponudila da otkupi dionice Mercatora, slovenska je javnost pozivala na "zaštitu slovenskih nacionalnih interesa". Iako je premijer Borut Pahor u nekoliko navrata isticao kako se politika neće miješati u prodaju Mercatora, njegov ministar poljoprivrede jasno je rekao kako Agrokor nije poželjan partner za slovenski trgovački lanac.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika