05.05.2011. / 11:09

Autor: Marko Ćustić

Tjedan Afrike u Zagrebu: djembe, ples, hrana i predavanja

Od 23. do 29. svibnja udruge Dyalli i Drumtidam obilježavaju Dan Afrike bogatim kulturnim programom u Zagrebu

Udruga za kulturnu suradnju i promicanje afričke kulture u Repulici Hrvatskoj Dyalli, u suradnji s udrugom za promicanje ritma Drumtidam, najavljuje tradicionalno obilježavanje Međunarodnog Dana Afrike u Zagrebu. Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg Dana Afrike, koji je održan pod visokim pokroviteljstvo Predsjednika Republike Ive Josipovića, što će se ponoviti i ove godine, uz raznovrsni cjelodnevni programu nedjelju 23. svibnja 2011. u prostorima Zagrebačkog kazališta lutaka, četvrta je proslava zamišljena u obliku sedmodnevnog festivala afričke kulture, glazbe i plesa sa izvođačima iz Hrvatske i inozemstva (Gvineja), te konferenciju o afričkom kontinentu danas.

Najveća atrakcija festivala bit će vjerojatno nastup gosta Séga Sidibé iz Malija. Séga Sidibé je rođen prije 69 godina u Maliju, a djembe (zapadnoafričke perkusije) svira već više od 60 godina i jedan je od rijetkih još aktivnih djembefola svoje generacije. Séga je razvio svoje jedinstvene tehnike sviranja uz solo varijacije, nevjerojatnu muzikalnosti i osmjeh na licu. Bio je učitelj i mnogim poznatim glazbenicima, uključujući Oumou Sangaré.

Séga Sidibé u Zagreb dolazi u sklopu svoje nove europske turneje, i to iz Nizozemske. Ovdje će u sklopu Tjedna Afrike održati dvodnevne radionice u Etnografskom muzeju, a zatim će u nedjelju, 29.05. nastupiti na završnom koncertu u Teatru &td.

Učiti i svirati na radionici sa Séga Sidibe-om je neprocjenjiva vrijednost za svakoga tko želi naučiti djembe.

Više informacija i puni raspored predavanja, zakuski s afričkom hranom i scenskih nastupa potražite na stranicama Drumtidama.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika