08.05.2011. / 09:42

Autor: Hina

UN-ovi dužnosnici poginuli u nesreći u Boliviji

Četiri UN-ova dužnosnika, specijalizirana za borbu protiv droge i dvojica pilota, smrtno su stradali u nesreći manjeg zrakoplova koji je nestao u petak, a u subotu su njegovi ostaci pronađeni u šumovitom predijelu zapadno od La Paza, izvijestili su bolivijski vojni izvori.

Helikopter je udario u stablo i zapalio se (Reuters)Helikopter je udario u stablo i zapalio se (Reuters)Četiri UN-ova dužnosnika, specijalizirana za borbu protiv droge i dvojica pilota, smrtno su stradali u nesreći manjeg zrakoplova koji je nestao u petak, a u subotu su njegovi ostaci pronađeni u šumovitom predijelu zapadno od La Paza, izvijestili su bolivijski vojni izvori.

"Zrakoplov je udario u stablo i zapalio se. Tijela žrtava prebačena su u subotu navečer u La Paz", izjavio je zapovjednik bolivijskih zračnih vojnih snaga Tito Gandarillas. Poginuli dužnosnici radili su za Ured Ujedinjenih naroda za borbu protiv droge i kriminala (UNODC). Vojni helikopteri lokalizirali su zrakoplov u šumovitom i teško pristupačnom području, od La Paza udaljenom oko 180 km. UNODC blisko surađuje s bolivijskom vladom. Nakon Kolumbije i Perua, Bolivija je treća južnoamerička država po uzgoju koke, glavnoga sastojka kokaina.

Zrakoplov je poletio u četvrtak iz zračne luke u La Pazu u misiju nadzora kultura koke u području Yungas, poznatom po ilegalnoj sadnji te biljke, sjeveroistočno od glavnoga grada, no nisu se vratili u bazu, nakon čega je prijavljen njihov nestanak.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika