08.05.2011. / 18:39

Autor: Totalsport

EP u karateu: Hrvatskoj bronca

Hrvatska se iz Züricha vraća sa šest medalja. Pet od njih brončanog su sjaja, a jedna srebrnog

Djevojke nisu uspjele osvojiti broncu (Foto Jurica Galoić/PIXSELL)Djevojke nisu uspjele osvojiti broncu (Foto Jurica Galoić/PIXSELL)Hrvatska muška borbena momčad osvojila je brončanu medalju na 46. Europskom prvenstvu u karateu kojem je domaćin ovih dana bio Zürich. U borbi za medalju djevojke nisu uspjele.

Izabranici Radenka Blagojevića vratili su Hrvatsku na popis medaljaša nakon šest godina čekanja. Slast pobjede tim je veća što su u borbi za broncu hrvatski karatisti svladali aktualne svjetske prvake, reprezentaciju Srbije (3-1).

Miroslav Maričević je na prvoj ploči izgubio od Bitevića 4-0, rezultat je u ravnotežu vratio Goran Lučin 3-2 pobjedom protiv Nikole Jovanovića, a Hrvatsku u prednost doveo Rene Permuš slavljem 3-0 protiv Dimitrija Jerkovića. Nakon što je Marko Lučić remizirao (0-0) sa Živkovićem, odluka je pala na leđa Danila Domdjonija.

Nije Domdjoniju u pojedinačnim natjecanjima išlo najbolje u Zürichu, po prvi puta nakon pet godina vraća se bez medalje, no "iskupio" se u borbi za ekipno odličje. Premda lakši 15-ak kilograma od Miloša Jovanovića hrvatski borac lake kategorije je pobijedio 2-0 i donio reprezentacije veliko slavlje.

Ženska vrsta također je bila u prilici osvojiti broncu čime bi bio srušen rekord po broju medalja s europskih prvenstava (u Zagrebu 2009. osvojena tri zlata i tri bronce). To se nije dogodilo budući da su djevojke izgubile borbu od Nizozemki i to nakon borbe kapetanica.

Maša Martinović remizirala je 2-2, Ivona Tubić izgubila od Nortan 3-1, a Azra Saleš poravnala rezultat 2-0 pobjedom. U dodatnom meču je Nortan nakon produžetka s 1-0 bila bolja od Martinović.

Rezimirano, Hrvatska se iz Züricha vraća sa šest medalja. Pet od njih brončanog su sjaja, a jedna srebrnog.

Vezane vijesti

Navijanje i(li) nacionalizam?

Navijanje i(li) nacionalizam?

Njemačke zastave u vrtovima, na prozorima i na automobilima. Lica iscrtana u bojama njemačke zastave uz srčano pjevanje njemačke himne. Do prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika