11.05.2011. / 08:34

Autor: Hina

Daria Kinzer ostala bez finala Eurosonga

Hrvatska predstavnica Daria Kinzer s pjesmom "Celebrate" Borisa Đurđevića i Marine Mudrinić nije se u utorak navečer u Esprit Areni u Duesseldorfu plasirala u finale 56. Eurosonga koje će se u tom gradu na Rajni održati u subotu.

ReutersReutersHrvatska predstavnica Daria Kinzer s pjesmom "Celebrate" Borisa Đurđevića i Marine Mudrinić nije se u utorak navečer u Esprit Areni u Duesseldorfu plasirala u finale 56. Eurosonga koje će se u tom gradu na Rajni održati u subotu.

U finale Eurosonga plasiralo se deset zemalja - Srbija, Litva, Grčka, Azerbajdžan, Gruzija, Švicarska, Mađarska, Finska, Rusija te Island.

Daria je u prvoj polufinalnoj večeri nastupila 13., a između 19 natjecatelja, u finale se uz Hrvatsku nisu plasirali niti predstavnici Poljske, Norveške, Albanije, Armenije, Turske, Malte, San Marina te Portugala.

Drugo polufinale održat će se u četvrtak, a u subotu će u završnici u Esprit Areni, uz tih 20 zemalja, nastupiti predstavnici pet zemalja koje u finale ulaze izravno - prošlogodišnja pobjednica Njemačka, zatim Francuska, Italija, Velika Britanija i Španjolska.

Nijemci su pravo organiziranja 56. Eurosonga dobili zahvaljujući lanjskom prvom mjestu koje je u Oslu osvojila njihova predstavnica Lena s pjesmom "Satellite".

Hrvatska je prvi put na Eurosongu nastupila 1993. kada je grupa Put s pjesmom "Don’t Ever Cry" osvojila 15. mjesto. Na tom televizijskom natjecanju Hrvatska je sudjelovala 16 puta, a njeni predstavnici su šest puta bili među 10 najboljih, uključujući dva četvrta mjesta 1996. (Maja Blagdan, "Sveta Ljubav") i 1999. (Doris Dragović, "Marija Magdalena").

Eurosong je 1990. održan u Zagrebu pošto je 1989. zadarska grupa Riva, koja je tada predstavljala bivšu Jugoslaviju, osvojila prvo mjesto s pjesmom "Rock Me".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 11.05.11. 09:08

Sad svi za Ninu susjedu!


registracija
8/7/10

Maroje, 11.05.11. 09:27

Cura dobro pjeva, ali pjesma je stvarno loša.Na žalost ni jedna od ponuđenih pjesama za Eurosong nije valjala ,pa me i ne čudi da je sve ovako završilo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika