16.05.2011. / 08:29

Autor: Hina

Sirija: Vlada granatirala prosvjednike, sedam mrtvih

Najmanje sedam sirijskih civila poginulo je u nedjelju kada su vladine snage granatirale grad Zel Kelakh na granici s Libanonom nastojeći suzbiti protuvladine prosvjede, objavili su aktivisti.

U sukobima je poginulo nekoliko civila (Reuters)U sukobima je poginulo nekoliko civila (Reuters)Najmanje sedam sirijskih civila poginulo je u nedjelju kada su vladine snage granatirale grad Zel Kelakh na granici s Libanonom nastojeći suzbiti protuvladine prosvjede, objavili su aktivisti.

Grad, koji se nalazi samo nekoliko kilometara od granice s Libanonom, posljednje je u nizu mjesta gdje vladine snage potpomognute tenkovima nastoje ugušiti pobunu protiv vladavine predsjednika Bashara al-Assada.

Aktivisti prenose da je ranjenima pristup medicinskoj pomoći onemogućen jer su snage sigurnosti okružile gradsku bolnicu, a blokirale su i glavnu cestu prema Libanonu.

Vlasti u susjednom Libanonu pojačale su mjere sigurnosti nakon što su stotine civila prebjegle pred sirijskim vojnicima koji su u to područje raspoređeni u subotu, kada su ubijena tri stanovnika Tel Kelakha.

Vezane vijesti

Mirovni plan u Siriji posrće, Rusija upozorava na "urote"

Mirovni plan u Siriji posrće, Rusija upozorava na "urote"

Pobunjenici i snage odane sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu intenziviraju borbe u Siriji i više teže ostvarenju vojnih ciljeva nego mirnome… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika