18.05.2011. / 14:08

Autor: Nacional.hr

Croma upozorava: Ovakva politika vodi nas prema dnu

Na kraju je zaključio kako su uzroci svih hrvatskih nevolja nedostatak znanja i višak osobnih interesa. "Prvo možemo riješiti pozitivnom selekcijom, a drugo će riješiti Remetinec", rekao je na kraju Ferdelji.

Vladimir Ferdelji (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Vladimir Ferdelji (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika Croma prezentirala je danas svoj "masterplan" kojim bi Hrvatsku izvukli iz krize, ali i osigurali srednjeročni rast od 6-10 posto.

Kako piše tportal, Croma je u predstavljanju aktualnog stanja u hrvatskom gospodarstvu bila veoma kritična. Istaknula je trenutačno loše stanje u domaćem gospodarstvu, ali i naveli kako su efekti Vladinog Plana gospodarskog oporavka porazni.

U svojoj prezentaciji, predsjednik Crome, Vladimir Ferdelji istaknuo je kako je zahvaljujući gospodarskom planu Vlade izgubljeno 50 tisuća radnih mjesta, ostvaren pad BDP-a od 1,4 posto, povećan je inozemni dug i drgu.

"Svaki dan idemo prema dnu. Posljednjih 15 godina vodimo se pogrešnom doktrinom koja se bazira na rastu gospodarstva zahvaljujući uslugama", istaknuo je Ferdelji.

Stoga on kao predstavnik udruženja predlaže novu strategiju koja bi se temeljila na proizvodnji i industriji. Istaknuo je kako bi trebalo provesti reforme na gotovo svim područjima, od usklađivanja monetarne i fiskalne poslitike, na dalje.

Ferdelji ističe kako HNB ne može voditi računa samo o stabilnosti kune, jer domaći izvoznici već godinama trpe zbog razlika između tečaja kune i inflacija. Kao rješenje tog problema ne zagovara devalvaciju kune, već promjene u poreznom sustavu.

"Takvo je rješenje neutralno za građanstvo, a država bi pokrila svoj deficit zbog većih poreznih prihoda", smatra Ferdelji.

Na kraju je zaključio kako su uzroci svih hrvatskih nevolja nedostatak znanja i višak osobnih interesa.

"Prvo možemo riješiti pozitivnom selekcijom, a drugo će riješiti Remetinec", rekao je na kraju Ferdelji.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 18.05.11. 14:26

Pored kronične nesposobnosti da sa svojim liderskim potencijalima povede Hrvatsku na put prosperiteta,HDZ dobar dio uspješnosti koči namjerno.Držeći tako još uvijek otvorene mogućnosti za krađu već potvrđenom pretvorbom,preostalih resursa.Resursa je sve manje ali ih ima još dovoljno da se pojedinačno okoriste.Kočenje nizbrdicom hrvatske trase (ne)uspješnosti je smišljeni način politike HDZ-a isto kao i ratovanje 5 godina.Nije lako donijeti zakone u sklladu sa lopovskim namjerama,provesti to tremeljito i onda popustiti te iste kočnice za ostatak naroda.E neide to tako.Sve je podređeno i dalje doktrini Tuđmana o 200 bogatih obitelji i onih drugih koji će za njih raditi.Što jeftinije naravno.A da bi se to postiglo,treba im siromašan narod i sporokrećuća uspješnost.Samo siromašan građanin pristaje da radi za sitne novce.Jer nema izbora.A i proces je spor.Nagle promjene ugrožavaju zamisao o planu kako pribaviti kapital i stvoriti neokapitalizam u Hrvatskoj,a da svi vuci budu siti i ovce na broju.Ovaca ponešto fali(ratne žrtve i suicid)no zato su vukovi na broju .I vrlo siti.Još ih jedino pokreće prokletstvo za više bogatstva.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika