20.05.2011. / 09:54

Autor: Hina , Nacional.hr

Napadnuta dva automobila američkog konzulata u Pakistanu

"Napadnuta su dva vozila američkog konzulata koja su se kretala prema konzulatu", rekao je glasnogovornik veleposlanstva u Islamabadu

IlustracijaIlustracijaBombaški atentat u kojem je u petak ubijen jedan prolaznik u Pešavaru bio je usmjeren na dva vozila američkog konzulata, a dva djelatnika konzulata su lakše ranjena, navode američko veleposlanstvo i policija, prenosi agencija France presse.

"Napadnuta su dva vozila američkog konzulata koja su se kretala prema konzulatu", rekao je glasnogovornik veleposlanstva u Islamabadu.

Precizirao je da je jedno vozilo oštećeno i da nitko od osoblja nije ubijen niti teško ranjen, ali nije rekao koliko je djelatnika konzulata ranjeno.

Ranije je policija objavila da je jedan pakistanski prolaznik ubijen u eksploziji, te da je lakše ranjeno jedanaest osoba, među kojima dvojica stranaca u jednom vozilu.

Pakistanski talibani, saveznici Al-Kaide, najavili su da će osvetiti smrt Osame bin Ladena ubijenog 2. svibnja u napadu američkog specijalnog voda na sjeveru Pakistana. Talibani su intenzivirali kampanju atentata na vladine dužnosnike, pakistanske snage sigurnosti i američke interese.

Čini se da je bomba u petak bila postavljena uz rub ceste, navela je policija.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika