21.05.2011. / 09:32

Autor: Hina

Dosad neobjavljene fotografije Beatlesa na aukciji

Dosad neobjavljene fotografije s prvih nekoliko američkih koncerata Beatlesa bit će prodane u srpnju na aukciji u New Yorku i očekuje se da bi mogle dosegnuti cijenu od 100 tisuća američkih dolara, objavila je u petak aukcijska kuća Christie's.

Na prodaju će biti dosad neobjavljene fotografijeNa prodaju će biti dosad neobjavljene fotografijeDosad neobjavljene fotografije s prvih nekoliko američkih koncerata Beatlesa bit će prodane u srpnju na aukciji u New Yorku i očekuje se da bi mogle dosegnuti cijenu od 100 tisuća američkih dolara, objavila je u petak aukcijska kuća Christie's.

Crno-bijele fotografije snimio je 1964. američki tinejdžer i bile su 45 godina spremljene u kutiji. Prikazuju nastupe Beatlesa u Washingtonu i Baltimoreu a prodavat će se, podijeljene u 50 skupina, 20. srpnja u New Yorku.

"Intimnost i detalji razlikuju ovu zbirku od kasnijih" kaže Cathy Elkies, direktorica u aukcijskoj kući zadužena za predmete vezane uz poznate osobe.

Beatlesi su prvi američki koncert održali u Washington Coliseumu 11. veljače 1964, dva dana nakon njihova prvog pojavljivanja na showu Eda Sullivana.

Washingtonski tinejdžer Mike Mitchell, tada 18-ogodišnjak bio je na glavnoj željezničkoj stanici u Washingtonu u trenutku kad su doputovali i zabilježio je histeriju među poklonicima. Mitchell, koji još radi kao fotograf također je snimao njihovu konferenciju za novinare prije koncerta kao i sami koncert s pozornice. Nekoliko mjeseci kasnije snimao je njihov koncert u Baltimore Civic Centru.

"Pristup koji je Mike imao grupi bio je nevjerojatan, kao i njegova sposobnost da zabilježi emocije, misli i rekacije" kazala je Elkies.

Christie's smatra da će fotografije biti privlačne brojnim ljubiteljima Beatlesa i povijesti rocka no njihova cijena nije visoka zbog toga što Mitchell nije poznati fotograf.

Vezane vijesti

McCartney otkrio da se razmatralo ponovno okupljanje Beatlesa

McCartney otkrio da se razmatralo ponovno okupljanje Beatlesa

Paul McCartney otkrio je kako su Beatlesi, dok su sva četvorica članova bili živi, razmatrali mogućnost da se ponovno okupe, ali da nije bilo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika