23.05.2011. / 16:18

Autor: Hina

Dylan priznao da je bio suicidalan i ovisan o heroinu

Intervju je snimljen tijekom pjevačeve turneje po SAD-u u ožujku 1966, u zrakoplovu kojim je letio prema Lincolnu, Nebraski, Denveru i Coloradu

Američka glazbena legenda Bob Dylan priznao je, u intervjuu snimljenom još 1966., no prvi put emitiranom u ponedjeljak u programu BBC-ja, da je bio ovisan o heroinu te da je više puta bio suicidalan.

"Prestao sam uzimati heroin u New Yorku. Bio sam se jako navukao. To me skupo stajalo i prestao sam", rekao je Dylan u intervjuu što ga je 1966. snimio njegov prijatelj Robert Shelton, kritičar koji je lansirao njegovu uspješnu karijeru.

Dylan u istome intervjuu priznaje da je u više navrata bio suicidalan. "Za mene smrt ne predstavlja ništa... ništa, osobito ako možete umrijeti brzo. Više sam puta mogao tako umrijeti... i to sam mogao učiniti. Nisam od onih koji će si, primjerice, odrezati uho... ja sam tip koji će si, ako stvari krenu loše, pucati u glavu... ili skočiti kroz prozor", rekao je.

Intervju je snimljen tijekom pjevačeve turneje po SAD-u u ožujku 1966, u zrakoplovu kojim je letio prema Lincolnu, Nebraski, Denveru i Coloradu.

Dylan će u utorak proslaviti 70 godina. Posljednji je koncert održao prošli mjesec u Vijetnamu, u sklopu svjetske turneje u povodu 50 godina karijere.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika