26.05.2011. / 14:23

Autor: Martina Čizmić

Premijerka Kosor: Pozdravljamo uhićenje najvećeg krvnika čovječanstva

Uhićenje Ratka Mladića je zaista dobra vijest za sve nas, za cijeli svijet. Posebno dobra vijest za ovaj dio Europe, za sve žrtve politike i destrukcije i razaranja Slobodna Miloševića.

Jadranka KosorJadranka KosorNeposredno nakon što je predsjednik Srbije Boris Tadić potvrdio uhićenje Ratka Mladića i hrvatska je premijerka Jadranka Kosor dala izjavu za javnost.

"Dozvolite da kažem nekoliko riječi. Prije svega Republika Hrvatska kao žrtva agresorske politike Slobodana Miloševića, pozdravlja uhićenje Ratka Mladića. I mi očekujemo i uhićenje Gorana Hadžića", rekla je premijerka.

"Uhićenje Ratka Mladića je zaista dobra vijest za sve nas, za cijeli svijet. Posebno dobra vijest za ovaj dio Europe, za sve žrtve politike i destrukcije i razaranja Slobodna Miloševića. To je dobra vijest i u kontekstu dolaženja do konačne pravde. Zasigurno dobra vijest za stabilnost i konačni mir na ovom dijelu svijeta. Sigurno je da će i izručenje i suđenje u Haagu biti velik doprinos izgradnji mira na ovom području", naglasila je u svojoj izjavi.

"Zajedno s našim saveznicima u NATO savezu i našim partnerima u Europi Hrvatska će i dalje podpupirati euroatlantski put Srbije i zemalja u regiji. Svakako, Mladić je jedan od najvećih zločinaca najvećih krvnika čovječanstva i očekujemo da će zaista uskoro stati pred lice pravde. Hrvatska kao žrtva agresije očekuje uhićenje i izručenje i Gorana Hadžića", poručila je na kraju premijerka prije sjednice Vlade.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 26.05.11. 14:48

Jaca treba isto uciniti u RH jer i kod vas ima takvih koji su u ime RH ubijale proterivali palili i zauzimali stanove kao sto ste Vi uradili ipak to je sramota za predsednicu jedne pravne drzave ako uopste znate sta to znaci rec sramota


registracija
5/3/10

starimudrac, 26.05.11. 14:49

ne kužim kaj naša premijerka ima s time? pa mi nismo podnijeli niti anonimnu prijavu protiv mladića! nismo imali vremena.


registracija
31/1/10

STTony, 26.05.11. 15:02

Ratko Mladić je zločinačko smeće, ali ipak ga strpati među najveće krvnike čovječanstva je smiješno, no što drugo očekivati od glupave Jace.


registracija
21/5/11

Ezel, 26.05.11. 17:18

moja iskrena sućut DRAGANU ČOVIĆU koji podržava secesiju MILORADA DODIKA za izvlačenje BiH teritorija kao genocidne tvorevine danas uhićenog tvorca RATKA MLADIĆA
Da se mene pita treba ukinuti RS


registracija
20/4/11

BivsiYU, 27.05.11. 07:54

gospođo Jadranka ,
Previše "najveći krvnik čovječanstva". Slažem se da svaki zločinac mora biti kažnjen, Možda ne znate u crkvi Prebilocima-Hercegovina zaklano je preko 300 djece ispod 3 godine, moje 3 daidže 19,21 i 23 g. nedužni su pobijeni Bivolje brdo -Čapljina, nacisti Hitler, Staljin i ostali sa ovih prostora šta su uradili a neki su ostali nekažnjeni.
Šta radi danas najveća sila Amerika.koliko je nedužnog naroda stradalo Vijetnam, Panama, Irak,Avganistan.....i čitav im svijet aplaudira. Dalji komentari su suvišni.


registracija
2/1/11

prohujalo, 29.05.11. 10:51

pa ona kad ne prica moze i da pokupi koji poen
cim proprica sve uprska.....
bilo bi bolje svima da prvo pometu ispred svog praga
a tek onda kod susjeda.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika