26.05.2011. / 16:29

Autor: Nacional.hr

Nikolić: Potpuno sam iznenađen uhićenjem Mladića

Na novinarsko pitanje od koga je saznao za uhićenje Mladića, Nikolić je rekao kako je tu informaciju dobio iz Zagreba i dodao kako je očigledno Tadić "prvo o uhićenju Mladića obavijestio Zagreb"

Tomislav NikolićTomislav NikolićVođa Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je kako je u potpunosti iznenađen viješću o uhićenju Ratka Mladića.

U izjavi za medije Nikolić je rekao kako će SNS održati sjednicu Predsjedništva i tek nakon toga izdati priopćenje. Dodao je kako nije trenutak za "stranačke reakcije, već za reakcije naroda i države", prenosi agencija Tanjug.

Nikolić je uvjeren kako je akcija bila dugo pripremana te je dodao kako je predsjednik Srbije Boris Tadić "vjerojatno želio obradovati naciju".

"Tko je to jučer vidio i prepoznao tog čovjeka? Da li je možda Srbija znala svo ovo vrijeme gdje se Ratko nalazi? Što je to odlučilo da baš danas bude uhićen? Mnogo je tu pitanja koja treba postaviti", rekao je Nikolić.

Na novinarsko pitanje od koga je saznao za uhićenje Mladića, Nikolić je rekao kako je tu informaciju dobio iz Zagreba i dodao kako je očigledno Tadić "prvo o uhićenju Mladića obavijestio Zagreb".

"Uhićenje Mladića jedan od najtežih trenutaka u povijesti Srbije"


I drugi srbijanski političari s nevjericom su dočekali vijest o uhićenju Ratka Mladića. Zamjenik predsjednika SRS-a Dragan Todorovich rekao je kako je Mladićevo uhićenje "jedan od najtežih trenutaka u povijesti Srbije" te dodao kako je Mladić bio "simbol srpskog vojnika i oficira, sposobnog i hrabrog".

Istaknuo je kako je siguran da uhićenje "neće ostati nekažnjeno" te pozvao građane da "na sljedećim izborima ne daju podršku onima koji su to učinili".

Novinarima je rekao kako će on osobno predložiti da se organiziraju prosvjedi protiv uhićenja Mladića i da će pozvati građane da mirnim demonstracijama pokažu svoje neslaganje s "ovim gnjusnim činom".

Vezane vijesti

EU od Nikolića očekuje konstruktivnu ulogu u regiji

EU od Nikolića očekuje konstruktivnu ulogu u regiji

Predstavnici Europske unije pozvali su u četvrtak novog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da "riječima i djelima" igra pozitivnu i konstruktivnu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika