31.05.2011. / 10:57

Autor: Nacionalova redakcija

Luka Bebić: 'Vjerujem da je Linić čist'

"Ne, ja ne vjerujem da je on pronevjerio taj novac, pogotovo ne vjerujem da ga je osobno zloupotrijebio. Samo kažem da treba slijediti put novca i utvrditi gdje je završio", rekao je Bebić

Luka BebićLuka BebićPredsjednik Sabora Luka Bebić rekao je u intervjuu za Nacional kako smatra da je Slavko Linić 'čist' u aferi koja je izbila nakon što je protiv njega podignuta anonimna prijava zbog navodnog ratnog profiterstva. "Ne, ja ne vjerujem da je on pronevjerio taj novac, pogotovo ne vjerujem da ga je osobno zloupotrijebio. Samo kažem da treba slijediti put novca i utvrditi gdje je završio", rekao je Bebić, ističući kako je jasno da su postojala sredstva za kupnju oružja, koje na kraju nije kupljeno, a postoji i uplata na SDK iz koje se vidi da je novac vraćen s pozicije Kriznog stožera na poziciju Grada.

"Kvaka je u tome što bi se sada trebala voditi javna rasprava o tome da je novac vraćen, a ja sam uvijek pristalica toga da slijedimo sudbinu novca i vidimo gdje je završio, a ne gdje se privremeno nalazio, nebitno je li to u frižideru ili negdje na računu. To je tehničko pitanje, a pravo je pitanje gdje je taj novac završio ako se vratio u gradski proračun", rekao je Bebić. Predsjednik Sabora branio je pritom nenaklonost HDZ-a osnivanju istražnog povjerenstva koje bi moglo otvrditi sve činjenice, jer smatra kako bi na taj način 'dobili samo politička prepucavanja'.

"Neka stručnjaci utvrde sudbinu novca - gdje je i u što potrošen. Vjerujem da Linić nije osobno uzeo taj novac, ali to u ovom slučaju nije bitno pitanje, nego da je novac za nabavu oružja upotrijebljen za nešto sasvim drugo. Istražno povjerenstvo se nema time što baviti, to je pitanje za financijske stručnjake ili istražne organe. Bit problema nije kuda je putovao, nego gdje je završio taj novac", kaže Bebić za Nacional.

Ostatak intervjua možete pročitati ovdje

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

registracija
23/5/11

ivan25zg, 01.06.11. 07:49

Druže bebiću, vjeruje se u ovoj državi da ste i vi "čisti".


registracija
11/1/10

fluid, 01.06.11. 10:50

Slušaj ti svevremenski podobniče! Da ti je do moralnih načela o kojima pokušavaš bezuspješno popovati,danas bi se odrekao Sanadera i njegovih sistema sticanja novca.Odnosno bio bi vrlo glasni zagovornik take politike.Što ti i je jedna od dužnosti i ovlasti koje imaš kao Predsjednik Sabora RH.Ovako si prokazani demagog koji pokušava prašinom u oči jeftinim izjavama,skrenuti pozornost sa bitka hrvatskog problema.U kojemu sudjeluješ već punih 21 godinu.


registracija
8/7/10

Maroje, 02.06.11. 08:45

Stari idi u mirovinu.


registracija
10/7/09

Anemona, 02.06.11. 08:59

Cist je Linic,cist.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika