02.06.2011. / 10:32

Autor: Hina

Britanske zvijezde za dekriminalizaciju posjedovanja droga

"Vrijeme je da se osmisli bolji način za borbu protiv narkotika od toga da se mladim ljudima otvaraju kriminalni dosjei za posjedovanje malih količina droge. Od toga nema nikakve koristi", napisao je Sting

StingStingGlumica Judi Dench, milijarder Richard Branson i pjevač Sting neki su od potpisnika pisma upućena u četvrtak britanskom premijeru Davidu Cameronu koje poziva na dekriminalizaciju posjedovanja droga.

Pismo koje su potpisala i tri bivša šefa policije zahtijeva od premijera da preispita djelotvornost sadašnjih zakona u borbi protiv zloporabe droga i ovisnosti.

Potpisnici savjetuju slanje ovisnika u centre za dezintoksikaciju bez pokretanja sudskih postupaka.

"Jasno je da sadašnji sustav kažnjavanja osobne upotrebe i posjedovanja droge nije uspio. Naprotiv, štete uzrokovane tim pristupom velike su", tvrde oni.

Po njima, "kriminalizacija osoba koje koriste droge dovodi do još većeg društvenog odbacivanja, otežava pronalazak posla i odigravanja produktivne uloge u društvu".

Peticiju je pokrenula britanska tvrtka Release koja "vodi kampanju za promjenu britanske politike borbe protiv droge kako bi ova poprimila pravedniji i ljudskiji zakonski okvir". Rat protiv droga nije ispunio svrhu, samo je napunio zatvore, potaknuo organihzirani kriminal i potrošio milijune funta poreznih obveznika, dodaje se.

"Vrijeme je da se osmisli bolji način za borbu protiv narkotika od toga da se mladim ljudima otvaraju kriminalni dosjei za posjedovanje malih količina droge. Od toga nema nikakve koristi", napisao je Sting.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 02.06.11. 15:42

Ovi očito ne slušaju našu Jacu, sram ih bilo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika