02.06.2011. / 19:14

Autor: Martina Čizmić

Čobanković umiruje: U Hrvatskoj nema zaraženog povrća, stoga kupujte hrvatsko

Predsjednik Zajednice udruga povrćara Zlatko Zagorec nakon sastanka pozvao je potrošače da konzumiraju i kupuju domaće povrće jer ono nije zaraženo

Petar ČobankovićPetar ČobankovićMinistar poljoprivrede Petar Čobanković sastao se danas s predstavnicima Zajednice udruga povrćara koji su inicirali sastanak zbog cijele situacije oko zaraze povrća u Europskoj uniji bakterijom E. coli. Iako u Hrvatskoj nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze, povrćari tvrde da im se promet prepolovio i od ministra su tražili određene mjere kojim bi ih zaštitio.

Kako je rečeno nakon sastanka, zaraženo povrće iz Europske unije ne nalazi se na hrvatskim policma, a kupci bi prilikom kupovine trebali obratiti pozornost na deklaracije koje trebaju biti jasno istaknute.

Predsjednik Zajednice udruga povrćara Zlatko Zagorec nakon sastanka pozvao je potrošače da konzumiraju i kupuju domaće povrće jer ono nije zaraženo.

Apelu se pridružio i ministar Čobanković koji je istaknuo kako "hrvatski potrošači mogu konzumirati domaće povrće bez bojazni od bilo kakvih štetnih posljedice".

Kako bi dokazao svoje povjerenje u hrvatske povrćare, Čobanković će sutra obići nekoliko hrvatskih proizvođača povrća od Svete Nedelje pored Zagreba, preko Varaždina i Virovitice pa do Ivankova.

Vezane vijesti

Nisam dogovorio zatvor

Nisam dogovorio zatvor

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković za Dnevnik 3 HTV-a demantirao je da ide po dogovoru u zatvor,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika