02.06.2011. / 19:38

Autor: Hina

Forbes: Tiger Woods prvi po zaradi, a Messi tek deseti

Američki golfer Tiger Woods i dalje je najplaćeniji sportaš na svijetu, objavio je magazin Forbes. U proteklih godinu dana Tiger Woods je zaradio 75 milijuna dolara iako nije osvojio niti jedan turnir godinu i osam mjeseci, te unatoč tome što je nakon seksualne afere krajem 2009. ostao bez tri unosna sponzorska ugovora sa tvrtkama AT&T, Gillette i Pepsi.

Tiger WoodsTiger WoodsAmerički golfer Tiger Woods i dalje je najplaćeniji sportaš na svijetu, objavio je magazin Forbes. U proteklih godinu dana Tiger Woods je zaradio 75 milijuna dolara iako nije osvojio niti jedan turnir godinu i osam mjeseci, te unatoč tome što je nakon seksualne afere krajem 2009. ostao bez tri unosna sponzorska ugovora sa tvrtkama AT&T, Gillette i Pepsi.

Svoju ogromnu zaradu Tiger Woods može zahvaliti bogatim sponzorskim ugovorima koje ima sa Nikeom i tvrtkom Electronic Arts, koja se bavi izradom videoigara.

Na drugom i trećem mjestu su također Amerikanci, košarkaši Kobe Bryant (53 milijuna dolara) i LeBron James (48 milijuna), a četvrti je švicarski "teniski maestro" Roger Federer (47 milijuna). Među 50 najplaćenijih sportaša na svijetu najviše je košarkaša, njih 15.

Iako je najbolji nogometaš na svijetu, Lionel Messi po zaradi zaostaje za Davidom Beckhamom i Cristianom Ronaldom, koji se nalaze na šestom, odnosno sedmom mjestu najplaćenijih sportaša. Beckham je zaradio 40, a Cristiano Ronaldo 38 milijuna dolara, dok je Messi na 10. mjestu sa 32,3 milijuna dolara. Messijeva godišnja plaća u Barceloni je oko 14,5 milijuna dolara, a najvažnije sponzorske ugovore ima sa Adidasom i Pepsijem.

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika