04.06.2011. / 10:07

Autor: Martina Čizmić

Austrija ponovno 'uvela' graničnu kontrolu

Slovenska policija upozorava da će tijekom ovog posebnog režima biti moguće prijeći granicu samo na mjestima koja su bila granični prijelazi u prošlosti, a zbog ponovnog uvođenja kontrole mogli bi se dogoditi i privremeni zastoji na cestama

Austrijski graničari ponovno će provjeravati dokumente na graniciAustrijski graničari ponovno će provjeravati dokumente na graniciS današnjim danom, Austrija ponovno uvodi privremenu graničnu kontrolu. Iako je Austrija godinama potpisnica Schengenskog sporazuma, privremena kontrola ponovno je uvedena zbog osiguranja veće sigurnosti tijekom održavanja Svjetskog gospodarskog foruma EU - Centralna Azija, koji će se sljedećeg tjedna održati u Beču.

Austrijanci poručuju kako će njihovi graničari biti na svim većim graničnim prijelazima, a na drugim prijelazima obavljati će se selektivna granična kontrola uz pomoć mobilnih policijskih jedinica.

Slovenska policija upozorava da će tijekom ovog posebnog režima biti moguće prijeći granicu samo na mjestima koja su bila granični prijelazi u prošlosti, a zbog ponovnog uvođenja kontrole mogli bi se dogoditi i privremeni zastoji na cestama.

Ističu i kako će austrijska policija moći provjeravati valjanost dokumenata te da li putnici ispunjavaju uvjete za ulazak u Austriju.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika