05.06.2011. / 17:10

Autor: Martina Čizmić

Papa u pratnji dva MiG-a napustio Hrvatsku

Mnogi vjernici koji su sudjelovali na jučerašnjem druženju s papom na Trgu bana Jelačića, kao i oni koji su prisustvovali misi na Hipodromu od pape će se oprostiti i u Zračnoj luci Pleso u koju bi papa trebao doći oko 19 sati

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELLFoto: Tomislav Miletić/PIXSELLPosjet pape Benedikta XVI. Hrvatskoj polako se bliži kraju. Nakon što je služio Svetu misu na Hipodromu pred preko 300 tisuća ljudi, papa se povukao u Apostolski nuncijat na objed i odmor, a oko 17 sati krenuo je prema zagrebačkoj prvostolnici gdje će služiti večernju svetu misu na kojoj će biti samo svećenici, redovnice i sjemeništarci. Predviđeno je i da se papa pomoli na grobu blaženog Alojzija Stepinca koji se nalazi u katedrali. Time će papa i okončati svoj dvodnevni posjet Hrvatskoj.

Papa se prilikom dolaska u katedralu susreo sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem koji je tom prigodom istaknuo kako je počašćen što je Sveti Otac na mjestu gdje se spajaju prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda. Iskoristio je prigodu da papi uruči dar - sliku Majke Božje od Kamenitih vrata.

Jako nevreme poremetilo je protokol na ispraćaju (
Marko Prpić/PIXSELL)Jako nevreme poremetilo je protokol na ispraćaju ( Marko Prpić/PIXSELL)Ponovio je još jednom želju hrvatskih vjernika da blaženi Alojzije Stepinac postane svetac.

Uz papu, u svetoj misi sudjeluje oko 2000 svećenika, biskupa, đakona, redovnika i sjemeništaraca.

Mnogi vjernici koji su sudjelovali na jučerašnjem druženju s papom na Trgu bana Jelačića, kao i oni koji su prisustvovali misi na Hipodromu od pape će se oprostiti i u Zračnoj luci Pleso u koju bi papa trebao doći poslije 19 sati.

Sveti Otac tijekom propovjedi poručio je svima kako, ako smo katolici to mora biti očito u svim područjima našeg života. Crkvi u Hrvatskoj poručio je da preuzme zadaću i postane moralna savjest društva, vjerna Kristu i njegovu Evanđelju, boravište radosti u vjeri i nadi.

Papa se potom uputio prema grobu blaženog Alojzija Stepinca gdje se u tišini pomolio.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELLFoto: Davor Puklavec/PIXSELLNakon Svete mise, papa se odšetao do Nadbiskupijskog dvora odakle je krenuo prema Zračnoj luci Zagreb u kojoj trenutno bijesni nevrijeme.

Zbog velikog nevremena otkazan je protokol i svečani ispraćaj Svetog Oca. Umjesto toga u Vladinom će se hangaru u neslužbenoj ceremoniji pozdraviti i ispratiti papu. Predsjednik Josipović i premijerka Kosor već su dulje u VIP salonu Zračne luke Pleso i čekaju kako bi se oprostili od pape.

Oko 20:30 zrakoplov Croatie Airlines sa Svetim Ocem i njegovom pratnjom uzletio je iz Zračne luke Zagreb prema Rimu u pratnji dva MiG-a Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 05.06.11. 18:18

Misno slavlje, nas kumrovčane i Titove omladince uči poniznosti i daje nam snage da nastavimo dalje zdušno i temeljito obmanjivati sitnozubatu i krupnozubatu stoku. Ovaj puta, malo za prmjenu;....sa malim Isusekom.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 05.06.11. 23:05

Sveti Oče,
dobro nam otišao iz Hrvatske.
I ne vraćaj se.
Preskup si za ovu siromašnu i opljačkanu zemlju u kojoj glavnu riječ vode Tvoja bahata biskupska braća.


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 05.06.11. 23:30

hebote jeste ovom papanu skupa satnica,on nasu Hrvatsku,za 24 ure kosto 20-milijoinceka eura,koliko smo puta mogli dovesti Barcelonu,Mancestera,Reala,Bayern-mü.u goste jednom Dinamu i Hajduku....,i jos nesto zaraditi


registracija
1/3/11

Laudate, 06.06.11. 07:19

Tko gubi ima pravo da se ljuti.
Sveti Oče dođi nam ponovo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika