05.06.2011. / 21:35

Autor: Martina Čizmić

Propao referendum: Veliko slovensko "NE" radu do 65. godine

Oporbeni čelnici su nakon objave preliminarnih rezultata ponovno zatražili ostavku premijera Pahora i raspisivanje prijevremenih izbora, no premijer im je galantno poručio da odstupiti neće

Borut PahorBorut PahorSlovenci su na referendumu odlučivali o tri zakona koja je predložila vlada premijera Boruta Pahora - o radu na crno, odlasku u mirovinu sa 65 godina i o arhivskoj građi.

Izlazne ankete danima su prije referenduma ukazivale na propast referenduma koji se u političkim krugovima spominje i kao "biti ili ne biti" za Pahorovu vladu koja je u posljednje vrijeme uzdrmana ostavkama.

Oporbeni čelnici su nakon objave preliminarnih rezultata ponovno zatražili ostavku premijera Pahora i raspisivanje prijevremenih izbora, no premijer im je galantno poručio da odstupiti neće.

"Mi smo svoj posao odradili. Želim istaknuti da ostavka vlade na vodi automatski u prijevremene izbore. Ne želim da ljudi misle da ostajem na vlasti zbog ostajanja na vlasti. Ne! Ostajem zbog odgovornosti. Kada bi ostavka vlade vodila u prijevremene izbore, to bi već učinio", rekao je u izjavi za javnost Pahor.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 05.06.11. 23:02

Je, kako da ne! A i istina je da je kupus listina!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika