08.06.2011. / 13:32

Autor: Nacional.hr

VIpnet preuzima B.net: Najveće preuzimanje unutar hrvatskog tržišta

Ukupna operativna vrijednost akvizicije iznosi 93 milijuna eura

Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Bernd Schmutterer, financijski direktor i član Uprave Vipneta te Michael Gerbavsits, predsjednik Uprave BEWAG-a i Reinhard Schweifer, član Uprave BEWAG-aMladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Bernd Schmutterer, financijski direktor i član Uprave Vipneta te Michael Gerbavsits, predsjednik Uprave BEWAG-a i Reinhard Schweifer, član Uprave BEWAG-aMladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Bernd Schmutterer, financijski direktor i član Uprave Vipneta te Michael Gerbavsits, predsjednik Uprave BEWAG-a i Reinhard Schweifer, član Uprave BEWAG-a, potpisali su ugovor kojim će Vipnet steći 100 posto vlasništva u B.net-u. Ukupna operativna vrijednost transakcije uključujući i preuzimanje ukupnog duga iznosi 93 milijuna eura (što u ovom trenutku iznosi 690 milijuna kuna). Završetak transakcije se očekuje u drugoj polovici 2011. godine, a podložna je odobrenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

B.net je najveći hrvatski kabelski operater koji nudi fiksnu telefoniju, širokopojasni pristup internetu i televizijske usluge, usmjeren prvenstveno na privatne korisnike. Također B.net nudi širokopojasni internet baziran na DOCSIS 3 tehnologiji s trenutno dostupnim brzinama do 32 Mbps koji će u svojim naprednim revizijama omogućavati brzine čak do 400 Mbps. Njegova mreža trenutno pokriva više od 266.000 domova što je oko 18 posto ukupnog broja kućanstava u Hrvatskoj, a u nju je danas uključeno 119.900 domova, od čega 55.000 širokopojasnim vezama. Ponudom satelitskih TV paketa digitalne HD kvalitete, B.net je osigurao nacionalnu TV pokrivenost.

- B.net je tvrtka s odličnim poslovnim rezultatima, vrhunskom tehnologijom, jasnom vizijom rasta i razvoja, vođena vrhunskim profesionalcima. Ovime dodatno osnažujemo svoju poziciju u ukupnoj vrijednosti telekom tržišta te smo u mogućnosti korisnicima ponuditi mobilne i fiksne telekomunikacijske usluge kao i napredne televizijske usluge. B.net je bio logičan izbor za nas jer ima naprednu i vlastitu infrastrukturu čime je osigurana neovisnost poslovanja - izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Vipnet će svojim korisnicima sada biti u mogućnosti ponuditi potpuni portfelj telekomunikacijskih, ali i televizijskih usluga za privatne i poslovne korisnike. Ovom akvizicijom Vipnet će dodatno osnažiti poziciju vodećeg tržišnog inovatora koji je u potpunosti spreman odgovoriti na sve zahtjeve vezane uz očekivani snažan rast broadbanda, televizije i multimedijalnih proizvoda na hrvatskom tržištu.

- Mogu izraziti veliko zadovoljstvo što je upravo Vipnet ponudio najpovoljniju ponudu i uvjete za daljnji razvoj B.neta te što će postati njegov novi vlasnik. Ova akvizicija je dio prirodne i očekivane konsolidacija telekomunikacijskog tržišta u Hrvatskoj. Vipnetovo dugogodišnje tržišno iskustvo, inovativnost i prepoznatljivost osigurava B.netu, kao vodećem alternativnom i najbrže rastućem telekom operateru u Hrvatskoj, stabilnost i daje dodatni poticaj za daljnji rast i razvoj. - izjavio je Adrian Ježina, predsjednik Uprave B.neta.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika