09.06.2011. / 17:06

Autor: Hina , Nacional.hr

Josipović o legalizaciji bespravne gradnje: Nepravedno prema onima koji su poštivali zakone

"Naravno, tu vjerojatno postoji jedan dio zgrada koje se teško mogu legalizirati zbog njihovog agresivnog položaja u odnosu na prirodu i okoliš i spomenike kulture, ali onda tu treba biti do kraja principijelan i takve objekte ukloniti", drži predsjednik Josipović

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Ivo Josipović komentirajući danas vladin prijedlog legalizacije bespravne gradnje, je rekao kako je kod takvih poteza uvijek lakše govoriti o ambivalentnim efektima, no s apekta onih kojih su do sada sve uredno poštovali, zakon i propise bismo mogli reći da je ovo što se sada čini možda nepravedno.

Ako se to izvede na način da oni (njihovi vlasnici) moraju učiniti sve ono što su drugi učinili, ako plate sve ono, pa i više, kazneno, naravno, što su i drugi morali platiti, možemo ustvrditi da je bolje da plate i da ti objekti koji su i tako tu, budu legalizirani, nego da i dalje te zgrade budu na divlje i da (vlasnici) ništa ne plaćaju, rekao je Josipović.

"Naravno, tu vjerojatno postoji jedan dio zgrada koje se teško mogu legalizirati zbog njihovog agresivnog položaja u odnosu na prirodu i okoliš i spomenike kulture, ali onda tu treba biti do kraja principijelan i takve objekte ukloniti", drži predsjednik Josipović.

Predsjednik Josipović izjavio je to novinarima odgovarajući na njihove upite nakon posjeta Pravosudnoj akademiji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/12/06

Skipp, 09.06.11. 18:11

Ovo je sramota , jad i bijeda i slično samo HDZ-u jti. Sva ona mitologija koju su bespravni graditelji dali naprije lokalnim moćnicima zatim građevinskim inspektorima i na kraju vladajućoj stranci konačno donosi plod, a poruka je jedna i jedina: Tko u Hrvatskoj poštuje zakon je budala.


registracija
18/10/09

NikoLac, 09.06.11. 19:02

Nepravedno!?
Ne podržavam ovu Vladu i ne vjerujem nijednoj njezinoj odluci, ma kakva bila, ali postoji samo jedno pitanje: što raditi s bespravno sagrađenim objektima. Najgore rješenje bi bilo masovno rušenje i što onda preostaje da bi jednog dana bili normalno društvo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika