10.06.2011. / 13:01

Autor: Totalsport

Dijamantna liga, Oslo: Bolt slavio na 200 metara s rezultatom godine

Idući, šesti od 14 mitinga Dijamantne lige, na rasporedu je već u subotu u New Yorku

Usain Bolt Usain Bolt Jamajčanski sprinter Usain Bolt opravdao je status najveće zvijezde petog po redu atletskog mitinga Dijamantne lige u Oslu. Slavio je uvjerljivu pobjedu na 200 metara s vremenom 19.86 sekundi.

Riječ je o najbrže dosad otrčanom vremenu na toj dionici u 2011. godini. Sjajnome 24-godišnjem Jamajčaninu uspjelo je to u nepovoljnim, mokrim uvjetima, što dodatno govori o njegovu postignuću.

S velikim zaostatkom za njim u cilj su ušli Norvežanin Jaysuma Saidy Ndure (20.43) i Jamajčanin Mario Forsythe (20.49).

Dosad je ove sezone Bolt nastupio na dvjema utrkama. Slavio je, oba puta na stotki, u Rimu i Ostravi, i to s identičnim vremenom (9.91). Dvostruko dužu dionicu apsolvirao je u Oslu prvi put ove godine.

Nakon što je prošlog tjedna u američkom Eugeneu debitirala u Dijamantnoj ligi drugim mjestom u utrci na 800 metara, svjetska prvakinja Caster Semenya nastupila je pet dana kasnije i na Stadionu Bislett. Zauzela je treće mjesto s vremenom 1:58.61, što je njezin najbolji rezultat sezone. Pobijedila je sa svjetskim rezultatom sezone Marokanka Halima Hachlaf.

Idući, šesti od 14 mitinga Dijamantne lige, na rasporedu je već u subotu u New Yorku. U svojim će disciplinama, skoku u vis i bacanju diska, nastupiti i hrvatske predstavnice: Blanka Vlašić i Sandra Perković.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika