12.06.2002. / 00:00

Autor: Kristijan Žibreg

Rijeka

Hrvatski dani Interneta: procvat e-poslovanja u Hrvatskoj

Hrvatski dani Interneta otvaraju vrata najširoj javnosti, a manifestacija po prvi puta uključuje 60 poslovnih predavanja na temu Internet poslovnih rješenja za male i srednje poduzetnike...

HRVATSKI DANI INTERNETA
PROCVAT E-POSLOVANJA U HRVATSKOJ
Već šestu godinu zaredom, u organizaciji Multilinka i Hrvatskog Telekoma, održava se manifestacija pod nazivom Hrvatski dani Interneta (HDI). U počecima razvoja Interneta u Hrvatskoj događanje je bilo osmišljeno sa ciljem masovne popularizacije mogućnosti Interneta i mrežnih tehnologija. To znači da su HDI od svojih početaka otvoreni za širu javnost kojoj je to nerijetko bio prvi susret s Internetom i Internet tehnologijama. Ove godine Hrvatski dani Interneta održavaju se od 12. do 14. lipnja u Rijeci te uključuju sadržaje namijenjene poslovnim korisnicima i najširoj javnosti.
Domaćin konferencije Žarko Sutlar, načelnik Sektora pripreme, plasmana i nadzora nad uslugama, izjavio je: “Hrvatski dani Interneta primarno su namijenjeni poslovnom segmentu. No, kako je cilj HThineta pridonijeti informatičkom razvoju Hrvatske u cjelini, uz konkretna poslovna rješenja za poduzetnike, ove smo godine na spomenutoj konferenciji pripremili niz edukativnih i zabavnih događanja za svoje najmlađe surfere i one starije koji tek ulaze u bogati svijet Interneta”.
Sutlarovu izjavu potvrđuje podatak o 60 poslovnih prezentacija i atraktivnih predavanja na teme poput Internet poslovnih rješenja za male i srednje poduzetnike, pružanja usluga poslovnog savjetovanja, Internet bankarsta u Hrvatskoj, pregleda e-financijskih usluga na hrvatskom Internet tržištu, informacijskih sustava za podršku projekta e-Ministarstva, e-učenje, problematika računalne sigurnosti u Hrvatskoj…
HThinet planira predstaviti komunikacijska i Internet rješenja koja tvrtkama pomažu da, uz smanjenje troškova, unaprijede vlastite poslovne procese. Uz VPN uslugu, koja kroz postojeću HThinet i Internet infrastrukturu omogućuje stvaranje vlastitih virtualnih privatnih mreža, snižavajući na taj način tvrtkine troškove i omogučavajući povezivanje udaljenih ureda, biti će predstavljen “Ured potpune komunikacije” – integrirana ponuda usluga i rješenja Hrvatskog Telekoma koju tvrtke mogu iskoristiti za poboljšanje svojih poslovnih procesa.
Osim proširenih sadržaja za poslovne korisnike, organizatori su osobitu pozornost posvetili edukaciji i praktičnim radionicama za najmlađu publiku. Dvije HThinetove zabavno-edukativne radionice – Hinko show i HThinet radionica u suradnji s učilištem Algebra – ciljaju na “klince” i “klinceze” te korisnike sa slabim poznavanjem informatičkih tehnologija.
Najmlađi posjetitelji su na Hinko show programu održanom u Hinko šatoru na riječkom Korzu, uz prekrasno vrijeme i ugođaj, u društvu omiljene Ivane Plechinger besplatno surfali Internetom, slagali puzzle, crtali na računalu i sudjelovali u nagradnim igrama. Za većinu njih ovo je bio prvi dodir s Internetom, a šarmantna Ivana još je jednom pokazala zavidno umijeće ophođenja s najmlađima te zorno demonstrirala impresivno poznavanje osnova Interneta. Danas, 12. lipnja, Ivani će se u Hinkovom šatoru pridružiti i Mirko Fodor, a 13. i 14. lipnja Hinkov šator će posjetiti instruktori učilišta Algebra koji će posjetitelje upoznati s temeljnim prednostima Interneta. Posjetitelji mogu na istom mjestu gdje se nalazi štand besplatno postati korisnici Internet usluga HThineta i otvoriti svoj prvi email korisnički račun. Osim toga, omogućeno je besplatno korištenje Interneta u posebno opremljenom HThinetovom cyber caffeu u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Također, danas počinje i niz spomenutih poslovnih predavanja i seminara namijenjenih prezentaciji poslovnih Internet rješenja za male i srednje poduzetnike.

(foto: Krešimir Lauš)

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika