11.06.2011. / 09:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Britanska kraljica odlikovala Colina Firtha

Colini Firth je proglašen "časnikom Reda Britanskog Carstva", što će mu možda pružiti prigodu da na svečanosti uručenja odličja upita kraljicu što misli o filmu

Britanska kraljica Elizabeta odlikovala je britanskog glumca Colina Firtha koji u filmu "Kraljev govor" glumi njezina oca, kralja Georga VI., po popisu nagrađenih koji se tradicionalno objavljuje uoči proslave njezina rođendana.

Film je u veljači dobio Oscara za najbolji film, a Firth koji glumi kralja Georga VI. zvanog Bertie, dobio je Zlatni globus za najboljeg glumca, nagradu koja prethodi dodjeli Oscara u Hollywoodu.

Firth je ulogom kralja Georgea VI. ostvario sjajnu ulogu, ocijenili su i kritika i gledatelji.

Colini Firth je proglašen "časnikom Reda Britanskog Carstva", što će mu možda pružiti prigodu da na svečanosti uručenja odličja upita kraljicu što misli o filmu.

Na popisu odlikovanih koji je Buckinghamska palača objavila u subotu, su i pjevač Bryan Ferry te pionir medicinski potpomognute oplodnje i dobitnik Nobelove nagrade Robert Edwards, "otac" malene Louise Brown, prvog djeteta iz epruvete, rođene 1978.

Popis odlikovanih tradicionalno se objavljuje uoči rođendana britanske kraljice koji se službeno obilježava u lipnju, na prigodnoj svečanosti pod nazivom "Pozdrav bojama" ("Trooping the colour"). Kraljica je inače rođena 21. travnja, a ove godine će navršiti 85 godina.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika