16.06.2011. / 12:03

Autor: Totalsport

WTA Eastbourne: Serena i Schiavone ispale, Venus u četvrtfinalu

Za razliku od Serene, njena sestra Venus bila je uspješna i izborila je četvrtfinale lakom pobjedom nad Anom Ivanović 6-3, 6-2

Venus WilliamsVenus WilliamsSerena Williams zaustavljena je u 2. kolu jakog WTA turnira u engleskom Eastbourneu. U reprizi prošlogodišnjeg finala Wimbledona bolja od nje bila je ruska tenisačica Vjera Zvonarjeva, prva nositeljica, sa 3-6, 7-6(5), 7-5.

Podsjećamo, Serena je u utorak teško pobijedila Bugarku Cvetanu Pironkovu 1-6, 6-3, 6-4 nakon skoro jednogodišnjeg izbivanja s teniskih terena uvjetovanog ozljedom stopala i bolešću.

U meču koji je trajao tri sata i 12 minuta 13-erostruka osvajačica Grand Slam turnira je imala vodstvo 6-3 i 5-3 u drugom setu, ali nije iskoristila servis za meč. Zvonarjeva se vratila, dobila drugi set u tie-breaku, da bi u trećem povela 5-2. Potom Serena radi seriju od tri uzastopna gema i pritom spašava tri meč-lopte, ali Ruskinja je ipak bila pribranija i odmornija, te na kraju odnijela tek drugu pobjedu u osmom međusobnom meču iskoristivši četvrtu meč-loptu.

Za razliku od Serene, njena sestra Venus bila je uspješna i izborila je četvrtfinale lakom pobjedom nad Anom Ivanović 6-3, 6-2. Za Venus je to bio tek drugi meč nakon pet mjeseci pauze uvjetovane ozljedom kuka.

Od ostalih mečeva spomenimo još poraz Talijanke Francesce Schiavone, prošlogodišnje pobjednice Roland Garrosa i ovogodišnje finalistice. Bolja od četvrte nositeljice i sedme tenisačice svijeta u 2. kolu bila je Poljakinja Agnieszka Radwanska 6-3, 6-2.

WTA Eastbourne, 2. kolo:

Zvonarjeva (1) - S. Williams 3-6, 7-6(5), 7-5

Stosur (7) - Jovanovski 6-3, 6-2

Azarenka (3) - Baltacha 6-1, 7-6(0)

Bartoli (6) - Martinez Sanchez 6-3, 6-3

Kvitova - Makarova 7-6(8), 7-684)

A. Radwanska - Schiavone (4) 6-3, 6-2

V. Williams - Ivanović 6-3, 6-2

Vezane vijesti

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

Povećavaju se uzbuđenja uoči Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira u godini. Ovog se tjedna igraju po dva ATP i WTA turnira, u Eastbourneu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika