16.06.2011. / 16:08

Autor: Nacional.hr

U Francusku stigli posmrtni ostaci poginulih na letu Air Francea iz Ria de Janeira

Na kobnom letu bilo je putnika iz više od 30 zemalja, a gotovo je dva mjeseca bilo potrebno da bi se identificiralo 50 tijela koja su nakon pada pronađena na površini mora

Ostaci Air Franceovog zrakoplova pronađeni su na velikoj dubiniOstaci Air Franceovog zrakoplova pronađeni su na velikoj dubiniPosmrtni ostaci 104 od ukupno 228 poginulih u padu zrakoplova Air Francea u Atlantik 2009. godine stigli su brodom u Francusku, izvještava BBC.

Brod s tri kontejnera dijelova palog aviona i jednim kontejnerom u kojemu su posmrtni ostaci pristao je jutros u francusku luku Bayonne. Vlasti su zatvorile luku iz poštovanja prema poginulima i njihovim obiteljima. Očekuje se da će se u luci održati kratka ceremonija ispraćaja prije slanja tijela u Pariz na DNA identifikaciju. Ostaci zrakoplova biti će poslani na analizu i vještačenje u Toulouse.

Let Air Francea 447 srušio se u ocean 1. lipnja 2009. godine, četiri sata nakon poljetanja iz Rio de Janeira u Brazilu. Francuski istražitelji izjavili su kako je Airbus 330 upao u oluju i srušio se za tri i pol minute. Uzrok pada još nije poznat, a nagađa se kako su zakazale uređaji za kontrolu brzine. Podaci iz crne kutije izazvali su pitanja javnosti o ponašanju posade kad se oglasio alarm u zrakoplovu. Air France inzistira na tome kako su njihovi piloti 'ponašali profesionalno'. Glavna olupina aviona pronađena je u travnju nakon što je pretraženo 10 000 metara kvadratnih podmorja.

Na kobnom letu bilo je putnika iz više od 30 zemalja, a gotovo je dva mjeseca bilo potrebno da bi se identificiralo 50 tijela koja su nakon pada pronađena na površini mora.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika