17.06.2011. / 12:21

Autor: Totalsport

ATP i WTA Eastbourne, četvrtfinala: Stosur bolja od Zvonarjeve

U polufinalu će Stosur igrati protiv Francuskinje Marion Bartoli, kojoj je Bjeloruskinja Viktorija Azarenka predala meč pri vodstvu Bartoli 6-2, 2-0

Samantha StosurSamantha StosurKompletirani su svi četvrtfinalni susreti na kombiniranom turniru tenisača i tenisačica u Eastbourneu. Na ženskom turniru, koji je puno jači, nakon Amerikanke Venus Williams, izletjela je i prva nositeljica, Ruskinja Vjera Zvonarjeva.

Podsjećamo, Slovačka 28-godišnja tenisačica Daniela Hantuchova, 25. igračica svijeta, svladala je Amerikanku Venus Williams 6-2, 5-7, 6-2 u četvrtfinalu. U pitanju je turnir koji su obje sestre Williams izabrale za mjesto povratka, Serena nakon gotovo godinu dana pauze, a Venus nakon ovogodišnjeg Australian Opena.

Zanimljivo da je to bila prva pobjeda Hantuchove protiv Venus Williams u 11. pokušaju. U prethodnih 10 mečeva, Slovakinja je uhvatila tek dva seta. No, Hantuchova je u dobroj formi, prošloga tjedna dogurala je do finala turnira u Birminghamu, a u ovome meču je čak šest puta oduzimala servis Venus Willimas, što je na travi impozantan učinak, pa makar Amerikanka i ne bila u pravom natjecateljskom ritmu.

Prva nositeljica Vjera Zvonarjeva, koja je dan ranije iz turnira izbacila Serenu Williams, bila je na pragu pobjede nad Australkom Samanthom Stosur, budući da je imala set i 4-2 u drugom. No, Stosur se vratila i na kraju pobijedila 4-6, 7-6(4), 6-4.

U trećem setu je Stosur vodila s 5-1. Nije iskoristila prvi servis za meč, ali je bila vrlo uvjerljiva kada je imala drugu priliku. Zanimljivo da joj je ovo bila sedma uzastopna pobjeda protiv Zvonarjeve, nakon što je Ruskinja dobila prva dva meča.

U polufinalu će Stosur igrati protiv Francuskinje Marion Bartoli, kojoj je Bjeloruskinja Viktorija Azarenka predala meč pri vodstvu Bartoli 6-2, 2-0.

Hantuchova će, pak, za finale igrati protiv Čehinje Petre Kvitove, koja je sa 1-6, 6-2, 7-6(2) svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku.

Na muškom turniru je Srbin Janko Tipsarević u istome danu ubilježio dvije pobjede istim rezultatom. Prvo je sa 6-3, 7-6(2) pobijedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina, a onda je identičnim rezultatom, čak i u tie-breaku, svladao i Bugarina Grigora Dimitrova. Suparnik za finale bit će mu Japanac Kei Nishikori. U drugom polufinalu igrat će Rus Igor Kunjicin i Talijan Andreas Seppi.

WTA Eastbourne, četvrtfinale:

Stosur (7) - Zvonarjeva (1) 4-6, 7-6(4), 6-4

Bartoli (6) - Azarenka (3) 6-2, 2-0, predaja Azarenke

Kvitova (5) - Radwanska 1-6, 6-2, 7-6(2)

Hantuchova - V. Williams 6-2, 5-7, 6-2

ATP Eastbourne, četvrtfinale:

Nishikori - Štepanek 6-2, 6-3

Tipsarević (3) - Dimitrov 6-3, 7-6(2)

Kunjicin - Benneteau 6-3, 6-2

Seppi - Rochus 6-2, 6-7(5), 6-3

Vezane vijesti

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

Povećavaju se uzbuđenja uoči Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira u godini. Ovog se tjedna igraju po dva ATP i WTA turnira, u Eastbourneu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika