19.06.2011. / 09:52

Autor: Hina

Zucchero nastupio u pulskoj Areni

Poznati talijanski kantautor Zucchero održao je u subotu navečer koncert u pulskoj Areni pred oko tri tisuće gledatelja čime je otvorena sezona koncerata u pulskom amfiteatru.

ZuccheroZuccheroPoznati talijanski kantautor Zucchero održao je u subotu navečer koncert u pulskoj Areni pred oko tri tisuće gledatelja čime je otvorena sezona koncerata u pulskom amfiteatru.

Zuccheru je to bilo treće gostovanje u Puli na kojem je predstavio svoj posljednji, ukupno 21. album "Chocabeck" objavljen u studenom prošle godine, a osim novih izveo je i stare pjesme nastale u zadnjih tridesetak godina karijere.

Rođen kao Adelmo Fornaciari 1955. godine, taj talijanski kantautor poznat je u svijetu glazbe kao Zucchero Sugar Fornaciari ili jednostavno Zucchero. Najpoznatiji su mu hitovi "Senza una donna", "Dune Mosse", "Pippo", "Non ti sopporto piu'", "Hey Man" i "Solo una sana e consapevole libidine".

Glazbom se bavi od 1970., a njegova je karijera ispunjena suradnjom s poznatim svjetskim glazbenicima, od Pavarottija do Bona Voxa, čija se pjesma "Someone else's tears" našla i na albumu "Chocabeck".

Nakon Zucchera u Areni će među ostalima nastupiti Seal, Dražen Zečić, Tony Cetinski, Đorđe Balašević, Gibonni, Jack Johnson a bit će izvedena i dva mjuzikla, "Footloose" i "Jalta, Jalta".

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika