20.06.2011. / 08:36

Autor: Hina , Nacional.hr

Dani satire: "Revizor" najbolja predstava, najbolji glumci Matula i Selimović

Nagradu "Zlatni smijeh" za najbolju režiju dobio je Jernej Lorenci za režiju predstave "Revizora", a nagradu za najbolji tekst dobio je Borivoj Radaković za "Amatere" u režiji Petra Večeka i izvedbi Kazališta KNAP iz Zagreba

Vilim MatulaVilim MatulaNajbolja predstava na večeras završenim 35. danima satire je "Revizor", nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Vilim Matula a najbolja glumica je Hana Selimović.

Posebno priznanje dobio je poshumno Fadil Hadžić za sveukupni doprinos satiri, kazalištu "Kerempuh" i "Danima satire". Ovogodišnja manifestacija koja okuplja najbolja komediografska i satirička djela hrvatske i inozemne kazališne produkcije bila je posvećena Fadilu Hadžiću (1922. - 2011.). Tijekom Dana satire 16 domaćih i inozemnih kazališta izvelo je 13 predstava različitoga humornog karaktera.

Predstava "Revizor" N.V. Gogolja u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla 61. dubrovačkih ljetnih igara u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih dobitnik je velike nagrade "Večernjeg lista" za najbolju predstavu u cjelini, odnosno, "Zlatnoga smijeha" na Danima satire kazališta "Kerempuh".

Glavnu nagrada za mušku ulogu "Zlatni smijeh - Mladen Crnobrnja Gumbek" dobio je Vilim Matula za dvije uloge - Antona Antonoviča Skvoznika - Dmuhanovskog u predstavi "Revizor" i ulogu Kuke u predstavi "Amateri".

Glavnu nagradu za žensku ulogu "Zlatni smijeh" dobila je Hana Selimović za ulogu Majke, Sene Zolj, u predstavi Abdulaha Sidrana "Otac na službenom putu" u režiji Olivera Frljića i izvedbi Ateljea 212 iz Beograda.

Nagradu "Zlatni smijeh" za najbolju režiju dobio je Jernej Lorenci za režiju predstave "Revizora", a nagradu za najbolji tekst dobio je Borivoj Radaković za "Amatere" u režiji Petra Večeka i izvedbi Kazališta KNAP iz Zagreba.

Nagradu za najbolju kabaretsku predstavu dobila je predstava "Spektakluk" Renéa Bitorajca/Tarika Filipovića/Zorana Lazića u režiji Renéa Bitorajca i Tarika Filipovića i izvedbi Satiričkog kazališta "Kerempuh".

Nagradu "Ivo Serdar" za ulogu najbolje prihvaćenu od publike dobio je Borko Perić za ulogu Gorana Kapulice u predstavi Ante Tomića "Čudo u Poskokovoj Dragi" u režiji Krešimira Dolenčića i "Kerempuha".

Nagradu mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike dobio je Jan Kerekeš za ulogu Ivana Aleksandroviča Hlestakova u predstavi "Revizor".

Pet ravnopravnih glumačkih nagrada dobili su Ozren Grabarić za ulogu Tartuffea u istoimenoj predstavi kazališta "Gavella" iz Zagreba, Goran Grgić za ulogu Grge u predstavi "Amateri" te Sreten Mokrović za ulogu Amosa Fjodoroviča Ljapkina - Tjapkina u "Revizoru". Nagrađena je i Tanja Smoje za ulogu Plesačice na žici u predstavi "Cirkus destetika" u režiji Aleksandra Popovskog i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka te Ranko Zidarić za ulogu Krapa u predstavi "Amateri".

Posebno priznanje dobila je i predstava "Ko sem bil mrtev" u režiji Dijega de Breae i izvedbi Slovenskog narodnog gledališča Drama Ljubljana za uspješno prenošenje nijemog filma na kazališnu scenu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika