21.06.2011. / 16:36

Autor: Totalsport

Wimbledon: Petra Martić prošla u drugo kolo

Izborila je time sraz drugog kola protiv lanjske polufinalistice, Bugarke Cvetane Pironkove

Petra Martić Petra Martić Hrvatska tenisačica Petra Martić uspješno je okončala meč prvog kola u Wimbledonu, trećemu ovogodišnjem Grand Slam turniru. Pobijedila je Amerikanku Vaniju King 5-7, 6-2, 6-2.

Izborila je time sraz drugog kola protiv lanjske polufinalistice, Bugarke Cvetane Pironkove. Trenutačno 33. igračica WTA-ove ljestvice, protiv koje Martić još nije igrala, nadigrala je u prvom kolu lako Talijanku Giorgi 6-2, 6-1.

U također prvome uzajamnom meču protiv King, 22-godišnje Amerikanke koja na WTA-ovoj ljestvici drži 92. mjesto, za šest pozicija bolje u odnosu ma Martić, 20-godišnja je Hrvatica došla do svoje igre u drugome i trećem setu. Spasila je zamalo i prvi nakon što je izjednačila pri suparničinu servisu za set na 5-5. Amerikanka je, međutim, uzvratila breakom i potom odservirala za pobjedu.

U drugom setu Martić, nakon što je u prvome izgubila čak četiri servis-gema, nije dopustila niti jedan break, dok je Amerikanki napravila dva. Naizgled je King opet preuzela kontrolu nad mečom breakom u otvarajućem gemu trećeg seta. Martić je, međutim, od idućih sedam gemova dobila šest, među kojima su tri bila na breaku, te ponovno slavila sa 6-2.

I lani je Martić, prvi svome prvom seniorskom nastupu u All England Clubu, došla do drugog kola. Protiv Pironkove će pokušati izboriti treće kolo jednog Grand Slama prvi put u karijeri.

Wimbledon, 1. kolo, tenisačice:

Martić - King 5-7, 6-2, 6-2

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika