24.06.2011. / 07:53

Autor: Hina

Buzek čestitao članicama i Komisiji završetak pregovora s RH

Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek zahvalio je u četvrtak u Bruxellesu Europskoj komisiji, zemljama članicama i mađarskom predsjedništvu na završetku pristupnih pregovora s Hrvatskom.

Jerzy BuzekJerzy BuzekPredsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek zahvalio je u četvrtak u Bruxellesu Europskoj komisiji, zemljama članicama i mađarskom predsjedništvu na završetku pristupnih pregovora s Hrvatskom.

"Želio bih iskoristiti ovu prigodu kako bih čestitao Komisiji i zemljama članicama, posebice mađarskom predsjedništvu na teškom poslu na završavanju pregovora s Hrvatskom. Nadamo se da ćemo novu zemlju članicu dočekati uskoro, očekujemo u srpnju 2013. Bit će to trenutak ponosa za sve nas da dočekamo 28. članicu", rekao je Buzek u svom obraćanju čelnicima EU-a, koji su se okupili na dvodnevnom summitu u Bruxellesu.

Svaki summit EU-a počinje susretom s predsjednikom Europskog parlamenta.

Europsko vijeće, koje čine šefovi država ili vlada, trebalo bi u petak prihvatiti zaključke u kojima će se tražiti zatvaranje pregovora s Hrvatskom do kraja lipnja i potpisivanje pristupnog ugovora do kraja godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika