25.06.2011. / 14:25

Autor: Hina , Nacional.hr

Josipović na svečanoj sjednici

'Domoljublje se mora dokazivati stvaranjem uvjeta za gospodarski napredak'

U povodu Dana državnosti i 20. obljetnice samostalnosti Republike Hrvatske, vlada je danas održala svečanu sjednicu na kojoj su, uz predsjednicu vlade Jadranku Kosor i ministre, bili i predsjednik Republike Ivo Josipović te predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, a premijerka je sa sjednice poručila da dva desetljeća hrvatske neovisnosti danas slavimo osnaženi zajedničkim uspjehom - završetkom pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Ivo Josipović, Jadranka Kosor i Luka Bebić. Photo: Daniel Kasap/PIXSELLIvo Josipović, Jadranka Kosor i Luka Bebić. Photo: Daniel Kasap/PIXSELLU povodu Dana državnosti i 20. obljetnice samostalnosti Republike Hrvatske, vlada je danas održala svečanu sjednicu na kojoj su, uz predsjednicu vlade Jadranku Kosor i ministre, bili i predsjednik Republike Ivo Josipović te predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, a premijerka je sa sjednice poručila da dva desetljeća hrvatske neovisnosti danas slavimo osnaženi zajedničkim uspjehom - završetkom pristupnih pregovora s Europskom unijom.

"Dva desetljeća suvremene hrvatske državnosti slavimo osnaženi zajedničkim uspjehom u ostvarivanju strateškoga cilja - povratka Hrvatske kući, tamo gdje pripadamo - u Europu", istaknula je premijerka.

Unatoč svim poteškoćama, uspjeli smo, Hrvatska postaje 28. članica EU i zauzima svoje zasluženo mjesto u europskoj zajednici država i naroda, rekla je premijerka, izrazivši zahvalnost braniteljima, bez kojih ne bi bilo suverene Hrvatske, te prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu koji je hrvatski narod vodio u ostvarenje tisućljetnog hrvatskog sna.

Predsjednik Republike Ivo Josipović poručio je kako je Hrvatska ušla u fazu kada demokracija više nije cilj kojim bismo se zadovoljili, nego je ona sredstvo kojim treba postići rastuće blagostanje građana. "Hrvatska je ušla u fazu kada će se domoljublje morati dokazivati stvaranjem uvjeta za gospodarsko napredovanje zemlje i blagostanje građana", istaknuo je predsjednik.

Luka Bebić istaknuo je kako slaveći današnji dan "slavimo prije svega život u miru i slobodi".

"Na vidiku je potpisivanje ugovora o pristupanju EU, vodećoj svjetskoj političko-gospodarskoj asocijaciji", rekao je Bebić, zahvalivši sadašnjoj vladi, ali i svim drugim hrvatskim vladama koje su omogućile da se ovaj proces uspješno završi.

Nakon svečane sjednice državni je vrh otputovao u Vukovar, gdje će sudjelovati u središnjoj svečanosti obilježavanja Dana državnosti i 20. obljetnice samostalnosti Republike Hrvatske.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 25.06.11. 17:30

Rijeci, rijeci, rijeci...


registracija
3/6/11

skaraica, 25.06.11. 17:38

Kako ti se više da lupetati.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 25.06.11. 22:50

Pogledaj sliku,to su pravi domoljubi,koji drze ruku na novcaniku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika