29.06.2011. / 11:31

Autor: Totalsport

Wimbledon: Azarenka prvi put u polufinalu Grand Slama

U četvrtfinalu je sa 6-3, 6-1 pobijedila Austrijanku Tamiru Paszek

Viktorija Azarenka Viktorija Azarenka Bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka posljednja je polufinalistica ovogodišnjeg Wimbledona. U četvrtfinalu je sa 6-3, 6-1 pobijedila Austrijanku Tamiru Paszek.

Peta igračica svijeta i četvrta nositeljica u All England Clubu nije imala posebno težak posao protiv najslabije rangirane tenisačice u ovogodišnjem četvrtfinalu (80. mjesto na WTA-ovoj listi). Bjeloruskinja je dvaput oduzimala servis suparnici u prvom setu i tri puta u drugom za novu uvjerljivu pobjedu. U dosadašnjih je, naime, pet mečeva na turniru izgubila tek jedan set.

Pobjedom protiv Paszek, Azarenka je prvi put došla do polufinala na jednom Grand Slam turniru. Za plasman u finale će igrati protiv osme nositeljice, Čehinje Petre Kvitove, koja je ranije bila bolja od Bugarke Cvetane Pironkove.

Zanimljivo, Azarenka i Paszek su svoj dvoboj započele na terenu broj 1, ali ih je kiša nakon samo jednog odigranog gema "potjerala" u svlačionicu. Meč su nastavile i završile pod krovom središnjeg terena.

Kiša je značajno poremetila raspored mečeva u utorak. Tako je prekinut i dvoboj naše Donne Vekić koja je u 2. kolu juniorskog turnira povela protiv Čehinje Barbore Krejčikove s 4-0 u prvom setu.

Wimbledon, tenisačice, četvrtfinale:

Šarapova (5) - Cibulkova (24) 6-1, 6-1

Lisicki - Bartoli (9) 6-4, 6-7(4), 6-1

Kvitova (8) - Pironkova (32) 6-4, 6-7(5), 6-2

Azarenka (4) - Paszek 6-3, 6-1

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika