30.06.2011. / 13:45

Autor: Igor Koruga

Predstavljanje nove knjige Davora Hrvoja i nastup mladog hrvatskog vibrafonista

Početak večeri proći će u znaku najnovije knjige iz Menartovog kataloga, autora Davora Hrvoja - ¨Jazz Vibrations¨

Prije koncerta New Gary Burton Quarteta, 1. srpnja, na travnjaku hotela Eden, održat će se predstavljanje nove knjige Davora Hrvoja ¨Jazz Vibrations¨, te koncert Šimun Matišić Trija. Druženje uz promociju knjige zakazano je za 20 i 30 sati, dok će Šimun Matišić Trio svoj nastup započeti u 21 sat, kao predgrupa New Gary Burton Quarteta.

Početak večeri proći će u znaku najnovije knjige iz Menartovog kataloga, autora Davora Hrvoja - ¨Jazz Vibrations¨. Kao i u prethodna dva izdanja odabranih razgovora s poznatim jazz glazbenicima, Hrvoj u najnovijem nastavku donosi zanimljivi presjek zbirke intervjua te nas pobliže upoznaje s likom i djelom mnogobrojnih svjetskih jazz imena - Toshiko Akiyoshi, Monty Alexander, Terence Blanchard, Randy Brecker, Dee Dee Bridgewater, Regina Carter, Billy Cobham, Kurt Elling, Jim Hall, Roy Hargrove, Dave Holland, Lee Konitz, Wynton Marsalis, Nicholas Payton, Dianne Reeves, Sonny Rollins i Gonzalo Rubalcaba...

Druženje uz knjigu o jazzu uvest će nas u nastup mladog hrvatskog vibrafoniste Šimuna Matišića i njegovog trija, predgrupe New Gary Burton Quarteta. Matišić je rođen u Zagrebu 1996., a svoj prvi nastup imao je već s četiri godine. Svirao je s ponajboljim hrvatskim jazz glazbenicima, a pod mentorstvom Boška Petrovića sudjelovao je u snimanju nosača zvuka ¨Sky over Grožnjan¨. Svoj prvi album ¨Jazz Nocturno¨ objavio je prošle godine. Redovito surađuje s kvintetom Simply Brass u kojem svira bubnjeve, a s kojim je ove godine nastupio uz poznatog američkog trubača Allena Vizzuttija izvodeći djela Gershwina, Bernsteina. Također je nastupao kao solist s jazz orkestrom HRT-a te kao gost na koncertu HGM jazz orkestra i Zagrebačke filharmonije na kojem je gostovao i proslavljeni američki trubač Randy Brecker.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika