30.06.2011. / 14:50

Autor: Hina

Kevin Spacey briljirao kao Richard III. u Londonu

Najnovija produkcija poznate Shakespeareove povijesne drame premještene u moderno doba još je jednom spojila dvojicu filmskih velikana nakon filma "Vrtlog života" iz 1999. u Mendesovoj režiji, u kojoj Spacey igra ulogu koja mu je priskrbila Oscara za najboljeg glumca

Oskarom ovjenčani američki glumac Kevin Spacey osvojio je kritiku i publiku svojim utjelovljenjem Shakespearova Richarda III. na daskama londonskog Old Vic kazališta pod redateljskom palicom poznatog engleskog kazališnog i filmskog redatelja Sama Mendesa, prenosi BBC.

Najnovija produkcija poznate Shakespeareove povijesne drame premještene u moderno doba još je jednom spojila dvojicu filmskih velikana nakon filma "Vrtlog života" iz 1999. u Mendesovoj režiji, u kojoj Spacey igra ulogu koja mu je priskrbila Oscara za najboljeg glumca.

"Sam Mendes osmislio je savršeno jasnu i skladnu modernu produkciju u kojoj glavni protagonist poprima obličje autokratskog arhetipa", ocijenio je kazališni kritičar lista Guardian Michael Billington, pohvalivši Spaceyevo "snažno utjelovljenje" tiranina Richarda s nogom u metalnoj protezi.

Smještena u suvremenom okruženju, priča povlači jasne paralele s postojećim diktatorskim režimima, a Spacey uvodni monolog izgovara gledajući stare televizijske emisije, 'okrunjen' šeširom s božićne proslave.

"Kevin je rođen za ovu ulogu", kazao je Mendes. U programskoj knjižici Spacey otkriva da je prestao piti i pušiti kako bi se lakše pripremio za ovu fizički i emotivno zahtjevnu ulogu.

Richard III. obilježava treću i posljednju sezonu inicijative Bridge Project, koja spaja britanske i američke glumce u klasičnim kazališnim izvedbama. Nakon Old Vica, predstava kreće na međunarodnu turneju.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika