30.06.2011. / 16:37

Autor: Totalsport

Wimbledon: Donna Vekić propustila četvrtfinale

Pri svom drugom nastupu na Grand Slam turniru Vekić je polučila identičan rezultat kao pri prvome

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska 15-godišnja tenisačica Donna Vekić završila je svoj debitantski nastup u Wimbledonu u trećem kolu juniorskog turnira.

Bolja od mlade Osječanke, koja je rođendan proslavila u utorak, bila je sedma nositeljica, Ruskinja Julija Putinceva, pobijedivši 2-6, 6-2, 6-3. Ruskinja je inače deseta, a Vekić 36. po ITF-ovu renkingu najboljih juniorki svijeta.

Odlično je hrvatska predstavnica odigrala prvi set. Ne samo da nije izgubila svoj servis-gem (oduzevši pritom dva suparničina), već nije dozvolila niti jednu break-loptu. Igra nakon njezina servisa značajno joj je pala u nastavku meča: u drugom je setu svoj početni udarac gubila tri, a u trećem setu dva puta.

Pri svom drugom nastupu na Grand Slam turniru Vekić je polučila identičan rezultat kao pri prvome. I u Parizu je prije mjesec dana došla do trećeg kola.

Wimbledon, juniorke, 3. kolo:
Putinceva (7) - Vekić 2-6, 6-2, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika