30.06.2011. / 18:40

Autor: Hina

Akademska solidarnost podržava štrajk Medicinskog, Pravnog i Filozofskog fakulteta

Sindikat visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost i Inicijativa Akademska solidarnost podržavaju odluke fakultetskih vijeća Medicinskog, Pravnog i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja su zatražila povlačenje triju prijedloga zakona o visokoškolskom obrazovanju iz saborske procedure, u suprotnom najavljujući obustavu studijskih procesa.

Akademska solidarnost podržava štrajk na fakultetimaAkademska solidarnost podržava štrajk na fakultetimaSindikat visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost i Inicijativa Akademska solidarnost podržavaju odluke fakultetskih vijeća Medicinskog, Pravnog i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja su zatražila povlačenje triju prijedloga zakona o visokoškolskom obrazovanju iz saborske procedure, u suprotnom najavljujući obustavu studijskih procesa.

"Podržavamo odluke fakultetskih vijeća Medicinskog, Pravnog i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i vjerujemo da će na sličan način reagirati i Senat Sveučilišta u Zagrebu, čija se sjednica održava u utorak, 5. srpnja", ističe se u današnjem priopćenju Akademske solidarnosti.

Fakultetsko vijeće Medicinskog fakulteta jučer je u zaključcima donesenim nakon sjednice predložilo Senatu Sveučilišta u Zagrebu da u ime svih sastavnica zatraži obustavu izvođenja nastave na Sveučilištu, budu li usvojena tri zakona o visokoškolskom obrazovanju koje je vlada uputila u saborsku proceduru.

Vijeće u zaključcima predlaže Senatu da u ime svih sastavnica zatraži od vlade da povuče prijedloge zakona. Vijeće predlaže i da Senat donese odluku o odgodi početka akademske godine 2011./2012. dok prijedlozi ne budu povučeni iz procedure.

"Prijedlozi Nacrta zakona o sveučilištu, Nacrta zakona o visokom obrazovanju i Nacrta zakona o znanstvenoj djelatnosti sadrže velik broj odredaba protivnih Ustavu RH, nedostataka, manjkavosti i nedorečenosti te ih treba povući iz daljnjeg postupka radi izbjegavanja neprocjenjivih šteta za sustav visokog obrazovanja i znanstvene djelatnosti", ističe Vijeće u zaključcima.

Vijeće dodaje da ustraje na svojem Zaključku od 3. svibnja u kojemu je iznijelo pojedinačne primjedbe na zakone, a koje nisu usvojene u prijedlozima zakona.

Pravni fakultet jučer je najavio da nastava na tom fakultetu iduće akademske godine, 2011./2012., neće ni početi, ne povuče li vlada prijedloge triju zakona iz saborske procedure.

Vijeće Filozofskoga fakulteta u Zagrebu danas je objavilo da od srijede 6. srpnja obustavlja sve studijske procese sve dok se iz saborske procedure ne povuku prijedlozi triju zakona.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 01.07.11. 10:54

Inteligenciju i treba zatrti.U korjenu.Isto kao i Južna Korea.Tada nema onih koji vječno nešto pametuju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika