01.07.2011. / 08:55

Autor: Hina

William i Kate doputovali u Kanadu

Tijekom devetodnevnog boravka u Kanadi, prinčevski bračni par će posjetiti i Quebec, Otok princa Edwarda, pokrajine Albertu i Sjeverozapadna područja. Tijekom putovanja osjetit će klasične kanadske običaje - od uličnog hokeja do stampeda u Calgaryju

ArhivaArhivaBritanski princ William i njegova supruga Kate, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, doputovali su u četvrtak u Kanadu i otpočeli svoj prvi službeni posjet nekoj inozemnoj državi otkako su se vjenčali, javljaju britanski mediji.

Bračni par u zračnoj luci u Ottawi dočekao je kanadski ministar vanjskih poslova John Baird. Vjerojatni budući kralj i kraljica Kanade odmah su po dolasku položili vijenac na spomenik kanadskim ratnim veteranima, a zatim im je premijer Stephen Harper priredio službeni doček u palači Rideau Hall, službenoj rezidenciji kanadskog monarha i kanadskog generalnog guvernera u Ottawi.

Tijekom devetodnevnog boravka u Kanadi, prinčevski bračni par će posjetiti i Quebec, Otok princa Edwarda, pokrajine Albertu i Sjeverozapadna područja. Tijekom putovanja osjetit će klasične kanadske običaje - od uličnog hokeja do stampeda u Calgaryju.

William i Kate na putovanju će biti pomno praćeni. Za posjet je akreditirano 1400 novinara, od čega stotinu iz Britanije.

U petak će sudjelovati na proslavi nacionalnog praznika Dana Kanade ispred zgrade parlamenta. Na proslavi se očekuje pola milijuna ljudi.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika