03.07.2011. / 14:20

Autor: Hina

Daka paralizirana štrajkom zbog naftnog ugovora

Daka, glavni grad Bangladeša, velikim je dijelom u nedjelju bila paralizirana nacionalnim štrajkom zbog naftnog ugovora koji je vlada potpisala s američkom tvrtkom.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDaka, glavni grad Bangladeša, velikim je dijelom u nedjelju bila paralizirana nacionalnim štrajkom zbog naftnog ugovora koji je vlada potpisala s američkom tvrtkom.

Većina trgovina, tvrtki i škola bila je zatvorena a gradske prometnice puste tijekom šestosatnog štrajka u organizaciji Nacionalnog odbora za zaštitu nafte, plina i luka, koji okuplja stranke ljevice.

Policajci su koristili palice protiv prosvjednika u sveučilišnom kampusu u središtu Dake, nakon što su oštetili jedan automobil i prosvjedovali, objavila je privatna novinska agencija Sheershanews, dodajući da je uhićeno 50 osoba u gradu.

Šef policije za sveučilišnu četvrt Rezaul Karim potvrdio je uhićenje 12 osoba.

Sigurnost je pojačana u gradu. Više od 8000 policajaca i pripadnika interventnih snaga obilazi strateška mjesta, pokušavajući spriječiti nasilje, kazao je.

Odbor sastavljen od čelnika nekoliko stranaka ljevice zatražio je vladino otkazivanje sporazuma o vađenju nafte zaključena s američkim divom ConocoPhillips, ustvrdivši da to podsjeća na krađu.

Državna tvrtka Petrobangla potpisala je prošlog mjeseca sporazum kojim se dopušta ConocoPhillipsu da crpi iz dvije zone u vodama Bengalskog zaljeva.

Vezane vijesti

Naftaški juriš na sjever

Naftaški juriš na sjever

Oko Arktika se steže sve agresivniji obruč vojnih sila gonjen uzbuđenjem koje u krvi nekih vladinih činovnika vrije velikim brojkama. "I u tom cilju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika