04.07.2011. / 12:27

Autor: Nacional.hr

Jelena Karleuša: 'Radikalizam nas je doveo u govna do guše'

Karleuša je poznata i kao žestoka kritičarka Srpske radikalne stranke i pripadajućih ideoloških smjernica. Evo što najviše zamjera Radikalima: "Radikalizam nas je i doveo u govna do guše a samim tim sam i odgovorila na vaše pitanje"

Jelena KarleušaJelena Karleuša"Ma vi u BiH griješite kada mislite da Srbi kao narod nisu svjesni i Mladića i Srebrenice i svega ostalog. Vrlo smo svjesni. Nove generacije se takve prošlosti ili stide ili ne vjeruju da su se tako nevjerojatne stvari dešavale. Kada se desio taj nesretni rat, ja sam bila jako mala. Moja generacija je sada porasla i postala nova snaga Srbije. Nažalost, bili smo suviše mali da spriječimo ludilo. Nadalje, kao beogradsko dijete, nisam imala pojma ni gdje je Bosna, a kamoli što se tamo događa. Sjećam se samo kao kroz maglu da sam na televiziji slušala kako ste svi vi zli mudžahedini koji ubijaju goloruku srpski narod. Sjećam se, da je moja baka, Bosanka, samo uzdisala i piljila u vijesti, brišući suze. Mene to tada nije interesiralo. Mene su interesirale barbike i mirno sam spavala u rozoj posteljini dok su vas rokali sa svih strana", komentirala je u intervjuu za Slobodnu Bosnu Jelena Karleuša - poznata srpska turbo-folk pjevačica - činjenicu da u Srbiji već godinama vlada atmosfera prešućivanja relevantnih stvari i događaja iz 90-ih godina na prostoru bivše Jugoslavije, poput ratnih zločina Ratka Mladića, genocida u Srebrenici i sličnih ratnih zvjerstava.

U ime svoje generacije, pjevačica poručuje - tako nešto se više nikad neće ponoviti, dodajući pritom kako nitko ne može očekivati da novi naraštaj u Srbiji preuzme krivicu za 'zlodjela idiota'.

"To nije fer. Oni nisu mi. I ja vama postavljam retoričko pitanje - da li će nečije 'izvini' ublažiti bol majke koja će zauvijek imati živu ranu na srcu? Neće, naravno. Da li može oprostiti? Ne može. I tko je sad tu pametan? Nitko. Možemo svi sada ili da filozofiramo do prekosutra ili da presječemo, podvučemo liniju i kažemo - JEBI GA, 'AJMO NANOVO. Nema nam druge. Ako ima netko neki drugi prijedlog, neka kaže. Samo neka ne bude pametan kao ovi što su nam zakuhali krvoproliće", ističe srpska pjevačica, te dodaje kako smo 'svi mi na ovim prostorima apsolutni idioti'. "Rat, stradanje, a par godina zatim - Enes, Halid i Dino gruvaju iz svakog srpskog automobila a Jelena Karleuša bistri politiku pomirenja u sarajevskim (vašim) novinama! Mi smo, bre, svi budale. Kad vam kažem..."

Priznaje i da je turbofolk elita tijekom devedesetih godina služila za puhanje u krila nacionalistima. "Bilo je toga i sa jedne i sa druge strane. Ako već otvoreno razgovaramo, budimo otvoreni do kraja. Sa mnom nema zezanja, ja kažem istinu, boljelo to vas, nas, ili zelene vanzemaljce. U ratu se svaka vrsta fukare razgoropadi. Što više pričamo o tim nesretnim devedesetim?? Jel' Vi znate da je 2011.? Idemo, bre, ljudi dalje"

Karleuša ističe kako je ne diraju previše zajedljivi komentari kolega sa estrade koji su usmjereni na njezine kolumne, koje je sve do nedavno objavljivala u srpskim medijima. "Ma ko ih jebe. Njihovi komentari me dodiruju kao kada komarac sleti na slona", veli srpska turbofolk starleta, poznata i po posebno nadahnutoj kolumni, objavljenoj neposredno nakon masovnog nasilja, usmjerenog prema sudionicima prošlogodišnje povorke beogradskog Gay pridea. Zbog tog je teksta zadobila simpatije brojnih srpskih intelektualaca, a priča je odjeknula i na međunarodnoj razini, pa se čak i BBC zainteresirao za njezine političke stavove.

"Vrlo sam ponosna zbog toga. To je dokaz da se dobra riječ daleko čuje."Tolerantna Srbija"! Pa to je vijest, bre! Čak se i BBC zainteresirao. To vam je isto kao kada majmun nauči koristiti kompjuter! Bruje svi svjetski mediji", ističe pjevačica, koja se, prema vlastitom priznanju, umorila od pisanja. "Prevelika je to odgovornost i pritisak. Želim ponekad biti glupa plavuša koja polemizira samo o modi i frajerima. Ne mogu baš stalno biti mudrica".

Karleuša je poznata i kao žestoka kritičarka Srpske radikalne stranke i pripadajućih ideoloških smjernica. Evo što najviše zamjera Radikalima: "Radikalizam nas je i doveo u govna do guše a samim tim sam i odgovorila na vaše pitanje".

Jelena Karleuša još kaže kako joj ne smetaju predrasude o pjevačicama, budući da to i nisu predrasude već, ističe, istina. "Estrada je blato i to živo blato. Jedva sam se iščupala i sada se perem", kazala je.

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 04.07.11. 12:53

Alo, Nacional, pa ja sam mislio da ste vi ozbiljna novinska kuća!?


registracija
1/4/07

ulomax, 04.07.11. 13:11

ivo je zadnje sto sam procitao od nacionala,brisem vs iz historya


registracija
16/6/10

nosonja, 04.07.11. 14:01

Prva liga,za govno treba reči da je govno a ne izmet.
Članak vam je super,glede ove dvojice "čistunaca",zbilja ću biti zadovoljan ako vas ne bude na ovim stranicama.


registracija
20/8/10

McCoy, 04.07.11. 14:41

nosonjo, moj komentar se ne tice naslova clanka nego autora. Ako je ti shvatas ozbiljno....


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 04.07.11. 14:57

nema zemlje u povijesti koju ekstremna politika nije unistila, hitler je rasturio njemačku bolje nego najveći neprijatelji, srbi su tako loše prošli u zadnjih 20 godina da nisu mogli proći lošije, Bush i Cheney su uništili ameriku, Mussolini Italiju, africki ekstremisti su uništili afričke zemlje. Hrvatska desnica je učinila mnogo štete hrvatskoj, srećom Bandić nije imao šanse za predsjednika.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 04.07.11. 15:32

jeste da nema neko sofisticirano izrazavanje, ali kaze ono sto misli, i stoji iza toga. To su odlike koje same po sebi treba postivati.


registracija
16/6/10

nosonja, 04.07.11. 16:43

Nisam za to da potrošim 1000 riječi i ispadnem fin,(taj kome govorim uopće ne shvati što sam mu htjeo reći) , u očima nekoga koji to nije niti zaslužio,kad sve to mogu reći sa 3 slatke riječi i on me jaaaako dobro shvati.


registracija
7/1/11

djani, 04.07.11. 17:26

srpska posla i laž,to je teorija ove barbike,tako oni svi misle,hajdemo sad iz početka kao da se niš nije desilo,a oni poklali pola šugoslavije,eto im sada ,sad su naj nacija po iseljenju,neka se samo iseljavaju,još Vojvodina i šlus!!!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika