05.07.2011. / 13:45

Autor: Igor Koruga

Izložba fotografija Davora Hrvoja i drugo izdanje porečkog Valamar Jazz Festivala

Karte za vrhunske jazz užitke valjalo bi čim prije potražiti u sustavu Eventima, ili u porečkim hotelima Zagreb, Fortuna, Valamar Riviera i Valamar Diamant

Tom HarrellTom HarrellU sklopu ovogodišnjeg Valamar Jazz Festivala, u galeriji Sinčić u Poreču, izložbu fotografija ¨Portreti jazz umjetnika¨ predstavit će priznati jazz publicist Davor Hrvoj. U ulozi neumornog kroničara jazz zbivanja u Hrvatskoj, Hrvoj će, ovoga puta kao fotograf, izložiti fotografije koje predstavljaju njegov osobni izbor portreta jazz umjetnika snimljenih na europskim pozornicama u posljednja tri desetljeća. Među četrdesetak izloženih naći će se i 22 nove fotografije koje će prvi puta biti prikazane javnosti. Svečano otvorenje izložbe zakazano je za 6. srpnja u 20 sati, a javnosti će biti dostupna do 10. srpnja.

Uvertira u drugo izdanje Valamar Jazz Festivala bit će obilježena sutrašnjim koncertom Massimo Savić Sings Standards u Lapidariju zavičajnog muzeja Poreštine, dok će glavni program krenuti 7. srpnja iz Eufrazijeve bazilike. Tamo će svoje koncerte održati francuski harmonikaš Richard Galliano i Tamara Obrovac uz pratnju Transhistria ensemblea i češkog gudačkog kvarteta Epoque. Drugog dana glavnog programa festival se seli nasuprot porečke rive, na otočić Sv. Nikole, gdje će se na pozornici tik uz more i pod otvorenim nebom publici predstaviti kvartet nove zvijezde jazza - Miguela Zenona. Dan kasnije, 8. srpnja, nastupit će i istinska jazz diva Tania Maria s pratećim glazbenicima pod imenom Viva Brasil, a u posljednjoj će se večeri publici predstaviti jedan od najcjenjenijih jazz trubača i skladatelja današnjice - Tom Harrell. Četverodnevni festival zaključit će u funky ritmu Nils Landgren Funk Unit, sedmeročlana skupina s poznatim švedskim trombonistom na čelu.

Karte za vrhunske jazz užitke valjalo bi čim prije potražiti u sustavu Eventima, ili u porečkim hotelima Zagreb, Fortuna, Valamar Riviera i Valamar Diamant.

Program

Srijeda, 6.7.2011.

Massimo Savić Sings Standards u 21.00 sati

Četvrtak, 7.7.2011.
Tamara Obrovac transhistria ensemble i kvartet Epoque u 20.00 sati
Richard Galliano Piazzola Forever Septet u 21.30 sati

Petak, 8.7.2011.
Miguel Zenon Quartet u 20.30 sati
Tania Maria Viva Brazil Quintet u 22.00 sati

Subota, 9.7.2011.
Tom Harrell Quinet u 20.30 sati
Nils Landgren Funk Unit u 22.00 sati

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika