31.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

UNESCO

DUBROVNIK PONOVO U HRVATSKOJ

Nakon lipanjskog skandala vezanog uz posjet glavnog tajnika UNESCO-a Koichira Matsure Dubrovniku i protokolarne razmjene darova prilikom kojeg je dubrovačkoj gradonačelnici uručen medaljon na kojem je bio ugraviran natpis Jugoslavija, Dubrovnik je ponovo vraćen u Hrvatsku.
Nova UNESCO-ova brončana medalja na kojoj je uz reljef i ime Dubrovnika ugraviran i natpis – Hrvatska, dostavljena je dubrovačkoj gradonačelnici Dubravki Šuici. Prigodom službenog posjeta šefa hrvatske diplomacije Tonina Picule Parizu uručen mu je novoizliveni medaljon organizacije za zaštitu spomeničke baštine, koji je Ministarstvo vanjskih poslova zatim dostavilo ovdašnjoj Gradskoj upravi.
Međutim, u pismima generalnog direktora UNESCO-a Matsuure, hrvatske veleposlanice pri UNESC-ou Nede Ritz koja je prigodom posjeta prvog čovjeka svjetske organizacije za zaštitu kulturnih spomenika također boravila u Dubrovniku, te Branka Baričevića iz protokola Ministarstva vanjskih poslova, nema ni riječi isprike Gradu u povodu onoga što se dogodilo — zaključila je dubrovačka gradonačelnica.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika