12.07.2011. / 10:44

Autor: Ivan Pandžić

Ipak poslušali: Ukida se neustavna odluka Zagreba o smanjenju pomoći za dijete

Skupštini grada Zagreba trebalo je sedam mjeseci da shvate kako je njihova odluka o smanjenju pomoći za dijete neustavna

Milan Bandić u SkupštiniMilan Bandić u SkupštiniZagrebačka Skupština ipak se sjetila promjeniti neustavnu odluku koja retroaktivno smanjuje novac za pomoć pri rođenju djeteta. Kao što smo pisali u članku "Protuustavni udar na zagrebačke roditelje", oni roditelji kojima je već dodjeljeno pravo, ali novac zbog obročne otplate nije do kraja isplaćen, od 1. srpnja su dobivali i dvostruko manje iznose.

Na današnjoj sjednici Skupštine koja upravo traje, na dnevnom redu je i točka koja će to ukinuti. Odbor za Statut, Poslovnik i Propise odlučio je u potpunosti izbrisati članak koji je rekao da će onima roditeljima kojima do kraja nije isplaćena pomoć, dobivati niže naknade.

Niže naknade će se dobivati samo za onu djecu rođenu nakon 1. srpnja. Ona po novom iznosi 1800 kuna umjesto 3600 za prvo dijete, 3600 kuna umjesto 7200 za drugo i 54 tisuće kuna umjesto 66 tisuća kuna za treće i svako sljedeće dijete.

Odluka će biti provedene jer je podržava većina u Skupštini predvođena SDP-om. Inače, odluku je predložio gradonačelnik Milan Bandić prije sedam mjeseci, a Skupština ju je izglasala, a tek sada su shvatili da je neustavna.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 12.07.11. 11:30

još jedan dokaz da zakonodavstvo i stvari život nemaju nikakve veze.


registracija
2/1/11

prohujalo, 26.07.11. 11:27

Propale sve lazi Krivoustog, a poslije njega sve laz do lazi...
Obzirom da sam Hrvatica-katolicke vjeroispovijesti....
vec dvadest godina slusam samo lazi.....
ajde nisam ja u pitanju.....prezivjet cu.....
u pitanju je lijepa nasa i njezina buducnost.....
I svi sad ovi nasi nader politicari su rodeni od ostih zena.....a i njihovo potomstvo ovisi o zenama.....
Kuda to ide Hrvatska i ko je vodi....?????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika