12.07.2011. / 15:31

Autor: Totalsport

WTA Bad Gastein: Martić u 2. kolu

Namučila se 89. igračica svijeta više od očekivanja protiv gruzijske kvalifikantice Sofije Šapatave, ali je nakon dva sata igre ipak slomila njezin otpor za pobjedu 3-6, 6-3, 6-2

Petra Martić Petra Martić Hrvatska tenisačica Petra Martić uspješno je startala na WTA turniru koji se uz 220.000 dolara nagradnog fonda igra u austrijskom Bad Gasteinu (zemljana podloga).

Namučila se 89. igračica svijeta više od očekivanja protiv gruzijske kvalifikantice Sofije Šapatave, ali je nakon dva sata igre ipak slomila njezin otpor za pobjedu 3-6, 6-3, 6-2.

Gruzijka je u prvom setu iskoristila svoju jedinu priliku za break, što joj je bilo sasvim dovoljno s obzirom da je Martić do prvih prilika za oduzimanje servisa došla tek kod 3-5, ali ih nije uspjela realizirati.

Tenisačica iz Duća se ipak probudila u drugom setu i s dva obrata izjednačila rezultat. U odlučujućoj je dionici bila potpuno dominantna na terenu, nije pružila 256. igračici WTA-ove ljestvice nijednu priliku za break, a sama je, pak, realizirala dvije i plasirala se u 2. kolo.

Za plasman u četvrtfinale će igrati protiv bolje iz dvoboja između pete nositeljice, Španjolke Lourdes Dominguez Lino, i domaće predstavnice Patricije Mayr-Achleitner.

WTA Bad Gastein, 1. kolo:

Martić - Šapatava 3-6, 6-3, 6-2

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika