13.07.2011. / 09:41

Autor: Hina

Britanac osvojio gotovo 1,4 milijarde kuna na lutriji

Igrač je ujedno oborio prethodni dobitni rekord na europskoj lutriji koji je od 8. listopada 2010. držao također jedan Britanac s nešto manje od 130 milijuna eura

IlustracijaIlustracijaNeimenovani Britanac uskoro će unovčiti fantastičnu svotu od 185 milijuna eura (milijardu i 365 milijuna kuna) jer je jedini prekrižio sedam točnih brojeva lutrije Euro Millions, čime bi, primjerice, mogao kupiti pet i pol tona zlata ili tri Airbusa A320.

Igrač je ujedno oborio prethodni dobitni rekord na europskoj lutriji koji je od 8. listopada 2010. držao također jedan Britanac s nešto manje od 130 milijuna eura.

Jackpot Euro Millionsa dosegao je rekordnu svotu od 185 milijuna eura nakon 14 izvlačenja zaredom bez dobitnika. Petnaesto, u utorak navečer, bilo je sretno za novog rekordera.

"Stavili smo šampanjac da se hladi i poželjet ćemo dobrodošlicu u klub milijunaša Nacionalne lutrije igraču koji donese pobjednički listić", izjavio je u Londonu glasnogovornik Britanske nacionalne lutrije.

Početni jackpot Euro Millionsa iznosi 15 milijuna eura, a svako kolo u prosjeku igra 200 milijuna ljudi u devet zemalja - Britaniji, Francuskoj, Španjolskoj, Luksemburgu, Belgiji, Švicarskoj, Portugalu, Irskoj i Austriji.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika