14.07.2011. / 10:54

Autor: Nacional.hr

Tatjana Holjevac je najbolje plaćena političarka u Hrvatskoj

"Ali to nije moj novac, iako je na mom računu, jer se koristi za potrebe Nezavisne liste i rada troje zastupnika. Mogla bih se odreći tih naknada kao Šprem, ali onda naša lista ne bi imala od čega živjeti", kazala je Holjevac

Najbolje plaćena političarka u Hrvatskoj je Tatjana Holjevac, potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine, koja mjesečno prima oko 26 tisuća kuna u neto iznosu. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Holjevac za svoj rad istodobno prima plaću i naknadu, što njezine kolege zastupnici smatraju apsolutno skandaloznim. Zagrebački list piše kako je Tatjana Holjevac političku suradnju sa SDP-om u Skupštini uvjetovala time da jedina od svih potpredsjednika obavlja tu dužnost profesionalno i za to prima punu plaću od 17 tisuća kuna, dok svi ostali potpredsjednici tu dužnost obavljaju volonterski i za to primaju naknadu od oko pet tisuća kuna mjesečno.

Uz nju, jedino još predsjednik Skupštine Boris Šprem ima plaću kao profesionalac, no on se odrekao volonterskih naknada. Na taj je način potpredsjednica Gradske skupštine po plaći pretekla i premijerku Jadranku Kosor, predsjednika države Ivu Josipovića, kao i predsjednika Sabora Luku Bebića koji mjesečno primaju plaću u neto iznosu od oko 23 tisuće kuna.

"Nije u redu da imam veća primanja od premijerke ili gradonačelnika. Nisam za to znala i jako sam iznenađena. To treba promijeniti", kazala je Holjevac Jutarnjem. Pojasnila je da je njezina plaća 17.000 kuna, usto mjesečno na račun političkog rada dobije 6.000 kuna te još 3.000 kuna paušala za sjednice. "Ali to nije moj novac, iako je na mom računu, jer se koristi za potrebe Nezavisne liste i rada troje zastupnika. Mogla bih se odreći tih naknada kao Šprem, ali onda naša lista ne bi imala od čega živjeti", kazala je Holjevac.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 14.07.11. 11:08

Jaka poltičarka.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 14.07.11. 11:28

pozivam sve čitatelje neka navedju barem jedan, barem jedan primjer gdje je rad gospođe Tatjana Holjevac imao korisne učinke za njene građane, a da se pri tome gda Tatjana Holjevac stvarno morala potruditi. HA HA HA HA moje predviđanje je rezultat neće biti čista nula, već nešto oko minus.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 14.07.11. 12:40

Iznenadila se kad je čula?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika