14.07.2011. / 17:46

Autor: Hina , Nacional.hr

Josipović: Odšteta svima koji su izgubili imovinu

"Važno je za našu demokraciju, za naše gospodarstvo i za moralni ustroj našeg društva da se obeštete svi kojima je imovina oduzeta" kazao je predsjednik Josipović

Ivo Josipović (arhiva)Ivo Josipović (arhiva)Povijest se ne može promijeniti, ali treba ispoštovati ono što je dogovoreno međudržavnim sporazumima i pravo na obeštećenje ili povrat imovine imaju svi koji su bili oštećeni, rekao je u četvrtak u Zagrebu hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Josipović je to rekao u odgovoru na pitanje o tome što Italija može očekivati od odluke hrvatske vlade kojom su na povrat imovine oduzete u komunističkom razdoblju pravo prvi put dobile i osobe koje nisu bile obuhvaćene Osimskim i rimskim sporazumima.

"Talijanski, ali i svi drugi državljani koji nisu obuhvaćeni Osimskim sporazumima imaju pravu na povrat imovine i tu neće biti nikakve diskriminacije, što je potvrđeno i odlukom Ustavnog suda RH", kazao je Josipović tijekom zajedničke izjave za novinare s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom.

"Važno je za našu demokraciju, za naše gospodarstvo i za moralni ustroj našeg društva da se obeštete svi kojima je imovina oduzeta" kazao je predsjednik Josipović.

Vezane vijesti

Vlada bez opipljivih rezultata

Vlada bez opipljivih rezultata

Predsjednik Republike Ivo Josipović, komentirajući prvih šest mjeseci koalicijske vlade Zorana Milanovića, ustvrdio je da je niz reformi pokrenuto,… Više

Komentari

registracija
24/5/11

leo021, 14.07.11. 18:21

ok ajmo onda tuziti Austriju, Madjarsku, Tursku, srbiju...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika