15.07.2011. / 12:34

Autor: Hina

Gazprom i RWE planiraju zajedno graditi elektrane u Europi

Dvije tvrtke potpisale su sporazum o suradnji uoči sastanka u Hannoveru ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva i njemačke kancelarske Angele Merkel

Gazprom je dogovorio suradnju s njemačkom tvrtkomGazprom je dogovorio suradnju s njemačkom tvrtkomRuski plinski div Gazprom i njemačko javno poduzeće za opskrbu plinom i strujom RWE objavili su da namjeravaju sklopiti strateško partnerstvo radi gradnje elektrana na plin i ugljen u Europi.

"Proizvodnja struje spada među Gazpromove prioritete u Europi", kazao je izvršni direktor ruskog diva Aleksej Miller u priopćenju objavljenom povodom potpisivanja memoranduma o razumijevanju sa šefom RWE-a Juergenom Grossmannom u Rimu.

"Potpisani memorandum jamči RWE-u ekskluzivna prava na pregovore s Gazpromom o realizaciji energetskih projekata u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i zemljama Beneluksa u razdoblju od tri mjeseca", naglasio je Miller.

Grossmann je pak istaknuo da bi posao s Gazpromom mogao njemačkoj tvrtki zajamčiti sigurnu i konkurentnu opskrbu prirodnim plinom.

"Također može utrti put mogućim partnerstvima u gradnji elektrana na ugljen i plin u Njemačkoj i izvan nje i time otvoriti uzajamno plodonosne prilike za rast", dodao je čelnik RWE-a.

Dvije tvrtke potpisale su sporazum o suradnji uoči sastanka u Hannoveru ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva i njemačke kancelarske Angele Merkel.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika