19.07.2011. / 13:51

Autor: Martina Čizmić

Milanović: Hrvatska mora znati kako je funkcionirao HDZ na čelu sa Sanaderom

Rudnik Tumalapalli u državi Andhra Pradesh mogao bi ponuditi 150.000 tona urana, kazao je Srikumar Banerjee predstavljajući rezultate istraživanja koje su vlasti provodile četiri godine na samom lokalitetu rudnika

Zoran MilanovićZoran Milanović"Očekujem da će Sanader imati pravedno suđenje", rekao je novinarima prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović povodom izručenja bivšeg premijera Ive Sanadera Hrvatskoj.

Dodao je kako je on uvijek bio Sanaderov najveći kritičar, zbog čega je i sam ponekad bio kritiziran.

"No, Hrvatska mora saznati kako je funkcionirao HDZ na čelu sa Sanaderom i njegovim pomoćnicima i zamjenicima. Kako su financirane izborne kampanje i predsjedničke kampanje", poručio je Milanović.

"Ovo je možda malo bolno i ružno sve skupa. Možda je malo i reality show, ali je to nešto što Hrvatska mora znati", rekao je Milanović.

Nije želio komentirati novinarska nagađanja da će Sanader šutjeti do iza izbora, a tek onda će krenuti u obračun sa svojim bivšim suradnicima. Rekao je samo kako SDP tako ne funkcionira.

Na pitanje hoće li Sanaderov povratak imati utjecaj na izborne kampanje, Milanović je odvratio kao izborna kampanja već dugo traje.

"Što spontano, što kroz afere koje se otkrivaju, što kroz ponašanje ljudi u HDZ-u. Hrvatska se već mjesecima bavi kampanjom, a ne onime što ju zapravo muči, a to je visoka zaduženost", naglasio je Milanović.

Nije želio komentirati medijske natpise da je premijerka Jadranka Kosor odlučila voditi kampanju kroz napad na predsjednika Ivu Josipovića, a ne preko SDP-a.

Na pitanje hoće li Sanader povući Jadranku Kosor sa sobom, Milanović je rekao "bez komentara".

Upitan hoće li Sanaderov proces više naštetiti HDZ-u ili SDP-u, jer je premijerka Kosor postigla da se uhiti bivši premijer, što se do sad nije dogodio, Milanović se nasmijao.

"SDP nikad ne bi imao takvog predsjednika niti takve zamjenike predsjednika", rekao je na kraju.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 19.07.11. 14:29

Hrvatska ne, ali tzv.građani da.


registracija
28/4/10

Zvonko, 19.07.11. 17:15

Šta, Linić neće biti potpredsjednik vlade za bankarstvo i brodogradnju?

Hehehe, vi takve stavljate za ministre! U pravu su Milanče, do slova!


registracija
2/1/11

prohujalo, 22.07.11. 11:21

Osobno nikad nisam bila clan niti jedne politicke stranke. Sta vise ovaj demokratski HDZ-e me podsijeca na komunizam, omasovljenje stranke, a kad si clan te stranke kako mozes pljuvati po svojim liderima. Tipicna kopija kao sto nam je i krivousti bio kopija pokojnog marsala. Sve je ovo njegovo i pizza boya maslo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika